Γιατί ένα δεκάχρονο παιδί σκότωσε τον νεοναζί πατέρα του; - iefimerida.gr

Γιατί ένα δεκάχρονο παιδί σκότωσε τον νεοναζί πατέρα του;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν ο νεοναζί ηγέτης Τζέφ Χαλ δολοφονήθηκε από τον μόλις 10 ετών γιο του, η προσοχή στην Καλιφόρνια στράφηκε στις ακραίες απόψεις του πατέρα. Κι όμως στο πρόσφατο αφιέρωμα του γνωστού τηλεοπτικού σόου «60 minutes» δείχνει πως τα κίνητρα του φόνου αποδεικνύονται πιο περίπλοκα αλλά και πιο κοινότυπα.

Το πρωινό της 1ης Μαΐου, λίγες ώρες αφότου η οικογένεια είχε οργανώσει μια συνάντηση νεοναζί στο σπίτι τους στο Ρίβερσάϊντ της Καλιφόρνια, ο Τζόσεφ Χάλ πήρε ένα όπλο από την ντουλάπα και με αυτό πυροβόλησε στο κεφάλι τον πατέρα του.

Τη στιγμή που έγινε ο φόνος, ο Χαλ, ένας άνεργος υδραυλικός είχε γίνει ο «ανατέλλων αστήρ» του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος σύμφωνα με το πρόγραμμα του CBS.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τις αρχές, ο λόγος που οδήγησε στη δολοφονία του ήταν περισσότερο ο πατρικός του ρόλος παρά οι ακραίες πολιτικές του απόψεις.

Ο Τζόσεφ Χαλ, ομολόγησε στις αρχές ότι τράβηξε τη σκανδάλη προκειμένου να σταματήσει την καταπίεση που υφίσταντο στα χέρια του πατέρα του. Όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του τον είχε ξυλοκοπήσει και γρονθοκοπήσει επανειλημμένα.

Η Μέγκαν Χαλ, αδελφή του δολοφονηθέντος, ισχυρίζεται πως ο αδελφός της δεν ήταν πάντα βίαιος, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε ξυλοκοπήσει το γιο και τη σύζυγό του σε ''διάφορες περιστάσεις''.

Σύμφωνα με τη γιαγιά του παιδιού, Τζόαν Πάτερσον, ο Τζόσεφ πάντα είχε προβλήματα συμπεριφοράς ενώ δήλωσε πως δεδομένου του παρελθόντος η είδηση του φόνου δεν τη σοκάρει.

«Δεν νιώθω έκπληξη, ένιωθα ότι κάποια στιγμή θα συμβεί – απλά πίστευα πως θα συμβεί όταν θα ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία»

Σύμφωνα με αναφορές ο Τζόσεφ Χαλ είχε αποβληθεί από αρκετά σχολεία λόγω βίαιης συμπεριφοράς ενώ κάποτε προσπάθησε να στραγγαλίσει ένα δάσκαλο με το καλώδιο του τηλεφώνου.

Η παραπομπή του Τζόσεφ Χαλ είχε προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου αλλά αναβλήθηκε για ένα μήνα προκειμένου οι ειδικοί να μελετήσουν καλύτερα την ψυχική και διανοητική κατάσταση του παιδιού σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοσταθμό της Νότιας Καλιφόρνια.

Αν τελικώς καταδικασθεί ο Τζόσεφ Χαλ θα αφεθεί από την επιμέλεια το αργότερο μόλις συμπληρώσει τα 25 του χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ