Τσουνάμι συνταξιοδοτήσεων λόγω μισθολογίου και εργασιακής εφεδρείας - iefimerida.gr

Τσουνάμι συνταξιοδοτήσεων λόγω μισθολογίου και εργασιακής εφεδρείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη «μαγική συνταγή» φαίνεται πως βρήκαν -άθελά τους- στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συρρικνωθεί δραστικά και άμεσα ο δημόσιος τομέας. Πρόκειται για τις χιλιάδες παραιτήσεις που υποβάλλουν εσπευσμένα οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, φοβούμενοι το νέο μισθολόγιο που ίσως περικόψει και τις συντάξεις τους αλλά και την εργασιακή εφεδρεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης τριπλασιάστηκε μέσα σε λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στους δήμους, και κυρίως την αποκάλυψη ότι το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί άμεσα, από 1ης Οκτωβρίου.

Στο υπουργείο υπολογίζουν ότι ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί άμεσα κατά 40.000 υπαλλήλους οι οποία αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2011.

Επιπλέον, το νέο μισθολόγιο αλλά και η δαμόκλειος σπάθα της εργασιακής εφεδρείας θα ασκήσουν πίεση και σε άλλους 200.000 υπαλλήλους του δημοσίου και των ΔΕΚΟ που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια εργασίας, είναι γονείς ή και πολύτεκνοι. Πολλοί από αυτούς, θα προτιμήσουν την πρόωρη συνταξιοδότηση από το φοβο να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λαμβάνοντας μόνο το 60% του βασικού μισθού τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ