Άγριες περικοπές φέρνει το νέο μισθολόγιο από 1η Οκτωβρίου - iefimerida.gr

Άγριες περικοπές φέρνει το νέο μισθολόγιο από 1η Οκτωβρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άμεση εφαρμογή απο την 1η Οκτωβρίου μπαίνει το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ οι πλήρεις λεπτομέρειές του θα είναι έτοιμες για ανακοίνωση μέχρι την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις και να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Τρόικα και κατ' επέκτασην στους δανειστές μας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στο μέτρο της "προσωπικής διαφοράς", που θα ευνοούσε συγκεκριμένες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να το πάρει πίσω κακήν κακώς, όπως ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προηγούμενη Κυριακή στη ΔΕΘ, μαζί με τα νέα μέτρα.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι με την υπαναχώρηση στο θέμα της προσωπικής διαφοράς και την επιτάχυνση της διαδικασίας για το νέο μισθολόγιο, που θα περικόψει το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο, η Τρόικα μπορεί να πειστεί τη Δευτέρα που επιστρέφει στην Αθήνα για τις καλές προθέσεις της χώρας και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης...

Το νέο μισθολόγιο, το θέμα της διεύρυνσης της εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στους δήμους της χώρας, καθώς και το άμεσο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων χωρίς εξαιρέσεις, θα είναι τα καυτά θέματα της σημερινής σύσκεψης της κυβερνητικής επιτροπής, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, στις 4 το απόγευμα.

Στη σύσκεψη, που θα γίνει πριν την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με Μέρκελ και Σαρκοζί που έχει προγραμματιστεί για τις 7 το βράδυ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει τους υπουργούς για την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών μέτρων που πλέον είναι προϋπόθεση για να επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ