Επιστρέφει η Τρόικα τη Δευτέρα στην Αθήνα - iefimerida.gr

Επιστρέφει η Τρόικα τη Δευτέρα στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη Δευτέρα επιστρέφουν, όπως φαίνεται, οι τεχνοκράτες της Τρόικα την Ελλάδα προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις για την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού και της εκταμίεσης της 6ης δόσης.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της Τρόικα, Πολ Τόμσεν, θα έχει συνάντηση με τη του προϊσταμένη Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον όπου θα συζητηθούν όλα τα δεδομένα μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι με τα νέα μέτρα, που ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή στην ΔΕΘ, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι έχει πάρει το «μήνυμα» ώστε να ακολουθήσει κατά γράμμα τη συμφωνία με τους δανειστές μας. Στην κατεύθυνση αυτή βοήθησε και η απόφαση να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2012 νωρίτερα, στο τέλος Οκτωβρίου, με τη συμφωνία και της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η τάχιστη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 ήταν κάτι που ζητούσε η ίδια η Τρόικα ώστε να «κλειδώσει» η οικονομική πολιτική της χώρας, και να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφαλείας στους δανειστές οι οποίοι θέλουν να είναι σίγουροι ότι ακόμα κι αν προκηρυχθούν εκλογές, η νέα κυβέρνηση δεν θα αλλάξει όσα έχουν συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Τρόικα θα επιστρέψει τη Δευτέρα και θα δηλώσει ικανοποιημένη από την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκλειδώνοντας έτσι την 6η δόση του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ