Διετής εισφορά σε όλα τα ακίνητα από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τ.μ. - iefimerida.gr

Διετής εισφορά σε όλα τα ακίνητα από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τ.μ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτη εισφορά για δύο χρόνια σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με τη ζώνη και την περιοχή ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την έκτακτη, δραματική, συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».

Το ειδικό τέλος σε όλα τα ακίνητα θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ άμεσα.

Ο υπουργός Οικονομικων ανακοίνωσε επίσης οτι περικόπτεται ενας μισθός από όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας (πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες κ.λπ.) και τόνισε ότι ενημερωσε αναλυτικά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά σε ένα άριστο -οπως είπε- κλίμα. Μεταξύ των όσων συζήτησαν ήταν και το ενδεχόμενο να ψηφιστεί φέτος ο Προϋπολογισμός του 2012, έως το τέλος Οκτωβρίου και όχι τα Χριστούγεννα, όπως συνηθίζεται.

Συνολικά, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει το ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία υπολείπονται για να καλυφθούν τα προβλεπόμενα για φέτος έσοδα από το Μεσοπρόθεσμο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς ελλείμματος στο 1,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη καθώς θα το πληρώσουν όλοι αναλόγως με την περιουσία και την οικονομική τους κατάσταση, συμπλήρωσε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για πολύτεκνους, μακροχρόνια άνεργους και ανάπηρους.

Ο υπουργός, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την επιβολή της έκτακτης αυτής επιβάρυνσης επισήμανε με έμφαση ότι στη χώρα υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό οργανωμένης και αμετάπιστης παραοικονομίας και φοροδιαφυγής και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχύνει την προσαρμογή της χώρας στα όσα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της προκειμένου να μην δίνει δικαιώματα σε όσους επιχειρούν να φορτώσουν στην Ελλάδα όλα τα δεινά της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα. Η Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά, είναι ένα μικρό κράτος με το 2% του ΑΕΠ και το 3% του χρέους της Ευρωζώνης και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για όλα όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία.

Τέλος, επισήμανε ότι το ειδικό αυτό τέλος το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα στην ουσία δεν αποτελεί καμία πρόσθετη επιβάρυνση αλλά στην ουσία την αναπλήρωση του ΦΑΠ του 2009 και του ΕΤΑΚ του 2010 που δεν έχουν εισπραχθεί λόγω της αδυναμίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους.

Το τετ α τετ Παπανδρέου - Βενιζέλου

Πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου προηγήθηκε τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης το οποίο διήρκεσε αρκετή ώρα, σε σουίτα του ξενοδοχείου. Σε αυτό προσήλθε για λίγο και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Λίγο μετά τις 11.30' ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου και ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Η έκτακτη αυτή σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου που γίνεται κάτω απο την ασφυκτική πίεση των εταίρων μας, οι οποίοι φαίνεται να έχουν χάσει την υπομονή τους και ζητούν την άμμεση εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων, πυροδοτούν σενάρια ακόμα και για νέα πρόταση του πρωθυπουργού στην αντίπολιτευση για συγκρότηση κυβέρνσησης Εθνικής Σωτηρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ