Ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Ντόνετσκ - iefimerida.gr

Ισχυρές εκρήξεις σε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Ντόνετσκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και οι δύο πλευρές- κυβέρνηση και αυτονομιστές- υπέγραψαν μνημόνιο ειρήνης την Παρασκευή, η ηρεμία θα αργήσει να έρθει στην Ουκρανία. Απόδειξη αυτού οι ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Ντόνετσκ.

Το εργοστάσιο είναι υπό τον έλεγχο των φιλορώσων και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 09.45 το πρωί τοπική ώρα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ακολούθησε νέο μπαράζ πολύ ισχυρών εκρήξεων στις 11.30.

Λευκός καπνός απλώθηκε πάνω από το εργοστάσιο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείο, αλλά τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Πρόκειται για ένα παλιό παλιό εργοστάσιο πυρομαχικών σοβιετικής εποχής, το οποίο βρίσκεται σε τομέα που ελέγχεται από τους αντάρτες, περίπου 10 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.

Επειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση και οι αντάρτες υπέγραψαν μνημόνιο ειρήνης, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης πλάτους 30 χιλιομέτρων και κατάπαυση του πυρός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ