Για «δανεικά κι αγύριστα» προς την Ελλάδα μιλά ο Τσέχος πρόεδρος - iefimerida.gr

Για «δανεικά κι αγύριστα» προς την Ελλάδα μιλά ο Τσέχος πρόεδρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάβρος κατά της χώρας μας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο ευρωσκεπτικιστής Πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται δάνειο, επειδή αυτό θα την αποπροσανατολίσει απο την πραγματική λύση ενώ εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο Βάτσλαβ Κλάους, μετά από συνάντησή που είχε στην Πράγα με τους πρέσβεις της Τσεχίας, είπε: «Το λεγόμενο δάνειο προς την Ελλάδα δεν είναι μια βοήθεια που έχει ανάγκη η χώρα αυτή. Δεν είναι εξοφλητέο. Είναι ένα δώρο που δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά αντίθετα θα την οδηγήσει στην απομάκρυνση από μια πραγματική λύση, που είναι τόσο αναγκαία".

Σύμφωνα με τον κ. Κλάους, μια μείωση του αριθμού των χωρών της ζώνης του ευρώ (η οποία περιλαμβάνει πλέον 17 χώρες), «δεν θα είναι καταστροφή». «Οι ισχυρισμοί ότι (η μείωση αυτή) θα δημιουργούσε πανικό είναι λανθασμένοι. Η ΕΕ θα έδειχνε μάλιστα, την αποφασιστικότητά της να ενεργήσει», είπε ο Τσέχος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες δηλώσεις κατά της Ελλάδας, είχε κάνει χτες και ηγέτης κόμματος της Σλοβακίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ