«Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει» - iefimerida.gr

«Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καλύτερα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα πάρα να της δώσει η ευρωζώνη νέα βοήθεια» υποστηρίζει ο Richard Sulik, ηγέτης του σλοβακικού κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης σε μια προκλητική του συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt που φέρει τον τίτλο: Αφήστε την Αθήνα να φουντάρει

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που δεν μπορεί να δώσει καμιά εγγύηση και εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν έχει καμία δυνατότητα να δώσει λύση» δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ο Sulik και πρόσθεσε «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει. Δε σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε τα κέρδη των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών».

Από το στόχαστρο του Sulik δεν γλίτωσαν ούτε οι Φινλανδοί που του κατηγόρησε ότι κάνουν συμφωνίες πίσω από τις πλάτες των Ευρωπαίων ζητώντας εγγυήσεις, ενώ αν ήταν έντιμοι θα έπρεπε να έδχουν θέσει αυτό το ζήτημα νωρίτερα και να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Τέλος αναφέρει ότι ενώ από το 2010 τα 4 κόμματα που απαρτίζουν το κοινοβούλιο της Σλοβακίας ήταν όλα ενάντια στην παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα, τώρα τα τρία από αυτά έχουν τη αντίθετη γνώμη, γεγονός που δεν μπορεί να αγνοήσει η κυβέρνηση της Σλοβακίας «Θα κάνω τα πάντα για να μην περάσει η απόφαση χορήγησης νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα από τη Βουλή της Σλοβακίας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ