Ολάντ: Βρέθηκε το μαύρο κουτί της AH 5017 -Η Γαλλία επιμένει για 118 και όχι 116 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Air Algerie - iefimerida.gr

Ολάντ: Βρέθηκε το μαύρο κουτί της AH 5017 -Η Γαλλία επιμένει για 118 και όχι 116 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Air Algerie

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου της Air Algerie, το οποίο συνετρίβη στην έρημο του βόρειου Μάλι την Πέμπτη, βρέθηκε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα, επανέλαβε και ο ίδιος με τη σειρά του αυτό που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα Γάλλοι αξιωματούχοι που μετέβησαν στον τόπο της τραγωδίας, ότι κανένας από τους επιβαίνοντες στην πτήση AH5017, δεν επέζησε.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς επιζών» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι όλες του οι σκέψεις γυρνάνε γύρω από τα θύματα και τις οικογένειές τους. «Είμαστε στο πλευρό τους» πρόσθεσε. To Σάββατο, οι συγγενείς των θυμάτων από την Γαλλία, θα μεταβούν στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας για να λάβουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Παράλληλα, η Γαλλία επιμένει στον ισχυρισμό της ότι συνολικά επέβαιναν στο αεροπλάνο 118 και όχι 116 άτομα. Οι 112 ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι έξι πλήρωμα.

Ο Ολάντ σημείωσε ότι τα συντρίμμια είναι διασκορπισμένα σε μικρή περιοχή, αλλά όπως υπογράμμισε είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα. Παρότι δεν αποκλείεται κανένα σενάριο για τα αίτια του δυστυχήματος, προς το παρόν η πιο πιθανή υπόθεση για την συντριβή είναι η κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ