Πως κατάφερε ο Κασιδιάρης να υποκλέψει τον Μπαλτάκο και να προκαλέσει φουρτούνα στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Πως κατάφερε ο Κασιδιάρης να υποκλέψει τον Μπαλτάκο και να προκαλέσει φουρτούνα στο Μαξίμου

Πως κατάφερε ο Κασιδιάρης να υποκλέψει τον Μπαλτάκο και να προκαλέσει φουρτούνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει από το μεσημέρι της Τετάρτης το έγγραφο που παρουσίασε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, και παρουσιάζει απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.Η συνομιλία που είναι καταγεγραμμένη και σε βίντεο και αποτελεί προϊόν υποκλοπής πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δείχνει να συζητάει με μεγάλη άνεση με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Πως έγινε η υποκλοπή

Ενα βασικό ερώτημα που γεννάται από αυτή την υπόθεση είναι πως κατάφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης να «στήσει» τον πρώην, πλέον, γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και να τον καταγράψει να μιλάει τόσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και για τις υποθέσεις των προφυλακίσεων βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος.

Εκείνα που είναι μέχρι στιγμής γνωστά είναι πως, ο γνωστός για τις ακραίες απόψεις του Τάκης Μπαλτάκος, είχε συχνές επαφές με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ το γραφείο του εντός Κοινοβουλίου βρισκόταν ακριβώς δίπλα με εκείνο του Κασιδιάρη.

Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, μπορούσε τόσο εύκολα να βρεθεί στο γραφείο του Τάκη Μπαλτάκου, δείχνει πως οι δύο άνδρες πιθανόν να συνομιλούσαν συχνά και για αυτόν τον λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε την άνεση να εισέλθει στο γραφείο και να καταγράψει τη συνομιλία τους έχοντας πάνω του μια κρυφή κάμερα.

Σε πρώτη φάση από το βίντεο προκύπτει ότι η εν λόγω κάμερα βρισκόταν πάνω στο σώμα κ. Κασιδιάρη.
Σημειωτέον ότι για τον κ. Μπαλτάκο έχουν ακουστεί ξανά φωνές οι οποίες έκαναν λόγο για «προνομιακές» επαφές του γενικού γραμματέα με στελέχη του ακροδεξιού κόμματος, ενώ και ο ίδιος έχει υποπέσει σε αρκετά λεκτικά παραπτώματα.

Μάλιστα, ο κ. Μπαλτάκος, είχε αναφέρει, σε ομήγυρη δημοσιογράφων, ότι είναι «απευκταίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο» η ΝΔ να υποχρεωθεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.
Περισσότερες απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας την οποία διέταξε άμεσα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παναριώτα Φάκου, η οποία ζήτησε το υλικό και τα πρακτικά της Βουλής για να ερευνήσει εάν προκύπτει αθέμιτη μαγνητοσκόπηση, αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αμεση παραίτηση με εξηγήσεις -Αλγεινές εντυπώσεις από το ντου του υιού Μπαλτάκου στη Βουλή

Λίγες μόλις ώρες μετά τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη ο Τάκης Μπαλτάκος υπέβαλε την, αναμενόμενη μετά τα όσα συνέβησαν, παραίτησή του κάνοντας λόγο για συμπτωματικές συναντήσεις με βουλευτές της ΧΑ. Τόνισε επίσης ότι όσα είπε ήταν για να απαλλαγεί από τις πιέσεις χρυσαυγιτών οι οποίοι τον κατηγορούσαν για συνωμοσία.

Ωστόσο, λίγη ώρα αφότου βγήκε στο φως η επίμαχη συνομιλία, το κλίμα δυναμίτισε περισσότερο η απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημήτρη Μπαλτάκου, γιου του συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος μπήκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, είχε έντονη λογομαχία με βουλευτές και στη συνέχεια χειροδίκησε εναντίον ορισμένων εκ αυτών.

Στη συνέχεια φυγαδεύθηκε από την αστυνομική φρουρά, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής υπέβαλαν μήνυση εναντίον του.

Παράλληλα, με εντολή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο νεαρός, ο οποίος υπηρετεί στο Λιμενικό, τίθετα σε διαθεσιμότητα, ενώ ξεκινάει ΕΔΕ εναντίον του για το περιστατικό.

Σάλος στα κόμματα: Στα άκρα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ -Προσεκτική η στάση του ΠΑΣΟΚ

Οπως ήταν αναμενόμενο τα όσα αποκάλυψε ο Ηλίας Κασιδιάρης προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των κομμάτων της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων τονίζει ότι για τις κινήσεις του Τάκη Μπαλτάκου είναι υπόλογος ο ίδιος ο πρωθυπουργός και καλεί τον κ. Σαμαρά, αλλά και τους Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου να δώσουν εξηγήσεις μέσα στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, πιο προσεκτικό στις διατυπώσεις, αναφέρει ότι δεν φθάνει απλά η παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει δράση τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες εντός της κυβέρνησης.

Στον αντίποδα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ζήτησαν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί, ενώ η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή»

Το Μαξίμου προσπαθεί να διαχειριστεί την κρίση -Ερωτήματα για το πως θα κλείσει το θέμα

Οπως ήταν αναμενόμενο, παρά το γεγονός, ότι ο Αντώνης Σαμαράς, δεν είχε γνώση για τις ενέργειες του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στη ΝΔ υπήρξε μεγάλη αναταραχή.

Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν άμεση και ο πρωθυπουργός με δήλωσή του τόνισε ότι εφόσον ευσταθούν όλα αυτά, ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Μέγαρο Μαξίμου, από το οποίο διαρρέεται ότι στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας είναι έξαλλα με τα όσα αναφέρει ο κ. Μπαλτάκος για τον πρωθυπουργό.

Οπως διαπιστώνουν οι ίδιοι κύκλοι, τα ίδια τα λεγόμενα του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός κινήθηκε σωστά στο θέμα της Χρυσής Αυγής και ήθελε να αποδοθεί δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αρχές.

Μετά από τις διευκρινίσεις από τους Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια και κυρίως την απομάκρυνση του Τάκη Μπαλτάκου το Μαξίμου επιχειρεί να κλείσει το θέμα και να μην δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αλλωστε, η θέση της κυβέρνησης είναι, όπως αναφέρει και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ότι «πραγματικότητα είναι τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ