Τα δύο βίντεο της δολοφονίας των χρυσαυγιτών που συγκλόνισαν την Ελλάδα - iefimerida.gr

Τα δύο βίντεο της δολοφονίας των χρυσαυγιτών που συγκλόνισαν την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγωμάρα και αποτροπιασμό στην ελληνική κοινωνία προκάλεσαν τα δύο βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη και αποτυπώνουν, στο ένα από τα δύο μάλιστα με καθαρότητα, το πόσο στυγνά και αδίστακτα ενήργησαν ο εκτελεστής και ο συνεπιβάτης του στη μηχανή ο οποίος έδρασε υποστηρικτικά στην επίθεση.

Το πρώτο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. και έχει ληφθεί από κάμερα που βρίσκεται ψηλά. Σε αυτό αποτυπώνεται η ένοπλή επίθεση των δύο ανδρών κατά της ομάδας των Χρυσαυγιτών. Συγκεκριμένα φαίνονται ο άνδρας με το λευκό τζόκεϊ και ο δεύτερος με το μαύρο κράνος που περπατούν στο πεζοδρόμιο έξω από την καφετέρια που βρίσκεται κάτω από τα γραφεία της ΧΑ αλλά και η λάμψη από τα όπλα τους την ώρα που πυροβολούν κατά των νεαρών.

Καλά σχεδιασμένη επίθεση

Επίσης, από το συγκεκριμένο βίντεο διαπιστώνει κανείς πόσο καλά ήταν μελετημένη η επίθεση των δολοφόνων καθώς στο ρεύμα της Λεωφόρου Ηρακλείου όπου έγινε η επίθεση δεν φαίνεται να υπάρχει έντονη κίνηση, παρά το γεγονός ότι είναι ώρα αιχμής, προφανώς γιατί ο εκτελεστής και ο συνεπιβάτης του στη μηχανή είχαν μελετήσει τους χρόνους που ανοίγει το φανάρι.

Το μυστήριο με τη δεύτερη μηχανή που κάνει αναστροφή επί της Λ.Ηρακλείου την ώρα της εκτέλεσης

Ομως, από το συγκεκριμένο βίντεο εντύπωση προκαλεί και η κίνηση μιας μηχανής που κινείται στο αντίθετο ρεύμα από αυτό των δολοφόνων, σταματά ακριβώς απέναντι από το σημείο που σταθμεύει τη μοτοσικλέτα του ο εκτελεστής, κάνει αναστροφή στο στενό και ξαναβγαίνει στη λεωφόρο Ηρακλείου. Το βίντεο σε εκείνο ακριβώς το σημείο διακόπτεται και δεν είναι γνωστή η κατεύθυνση που ακολούθησε η μηχανή με τους δύο αναβάτες μετά το τέλος της επίθσης, ωστόσο η κίνησή της αποτελεί μυστήριο, προς το παρόν άλυτο.

Ντοκουμέντο φρίκης το δεύτερο βίντεο - Καρέ-καρέ η εν ψυχρώ εκτέλεση των Φουντούλη-Καπελώνη

Το δεύτερο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Zougla.gr έχει ληφθεί από κάμερα που βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερο σημείο και καταγράφει καθαρά τη στιγμή της δολοφονίας των Μάνου Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Οι δράστες διακρίνονται να αιφνιδιάζουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής πυροβολώντας εν ψυχρώ από εξαιρετικά κοντινή απόσταση. Συγκεκριμένα, φαίνεται η ομάδα των νεαρών που είναι συγκεντρωμένη στη γωνία απέναντι από τα γραφεία της ΧΑ. Περίπου στο 0:24´´ πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Ο εκτελεστής ρίχνει από μακριά. Η ομάδα των νεαρών ξαφνιάζεται και όλοι γυρνούν προς το μέρος του εκτελεστή.

Οι πρώτοι δύο πυροβολισμοί πέφτουν εναντίον του Χρυσαυγίτη που τρέχει αριστερά για να γλιτώσει. Είναι ο τέταρτος της παρέας που γλίτωσε σαν από θαύμα, αφού οι σφαίρες πέρασαν ξυστά δίπλα του. Στη συνέχεια έτρεξε στα γραφεία της ΧΑ να κρυφτεί.

Ο εκτελεστής συνεχίζει να πυροβολεί. Ο πρώτος που δέχεται σφαίρα είναι ο Αλέξανδρος Γέροντας ο οποίος ωστόσο καταφέρνει να τρέξει και να κρυφτεί πιο πίσω.

Στη συνέχεια ο άνδρας με το λευκό τζόκεϊ πυροβολεί τρεις φορές τον Γιώργιο Φουντούλη στο στήθος ο οποίος και πέφτει στο οδόστρωμα. Ο Μανώλης Καπελώνης που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον Φουντούλη, προφανώς έχει αιφνιδιαστεί πλήρως και έχει παγώσει. Μένει ακίνητος. Ο εκτελεστής τον πυροβολεί σχεδόν εξ' επαφής στο κεφάλι και στη συνέχεια ρίχνει τη χαριστική βολή στον ήδη πεσμένο στο έδαφος Γιώργο Φουντούλη.

Οταν ο εκτελεστής απομακρύνεται, ο Γέροντας επιστρέφει τραυματισμένος από το βάθος, περνάει μπροστά από τους νεκρούς για να σωριαστεί εξουθενωμένος στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει ότι το βίντεο από τη διπλή δολοφονία που αναρτήθηκε στη Zougla δεν δόθηκε στον ιστότοπο από την αστυνομία.

Ακολουθούν τα δύο βίντεο: Πρώτo κατά σειρά είναι το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. και δεύτερο το βίντεο που δημοσίευσε ο ιστότοπος Zougla.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ