Cinemass: Οι Ταινίες της Εβδομάδας 7-13 Ιούλη - iefimerida.gr

Cinemass: Οι Ταινίες της Εβδομάδας 7-13 Ιούλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος και ο Ιωσήφ Πρωιμάκης διαφωνούν για το αν η αίθουσα κλιματίζεται, και σκέφτονται πως αν ήταν γυναίκες, ένας από τους δύο θα ήταν καλύτερη Αντίζηλος, εφ’ όσον εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσαν να είναι Φιλενάδες, λόγω του ότι δεν είναι προορισμένοι όλοι οι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο για το χρίσμα της Πριγκίπισας του Μονπεσιέ. Και αποφασισμένοι να μη μεγαλώσουν ποτέ, μέχρι να τους χτυπήσει Ο Μαύρος Γάτος του Έρωτα, να παίζουν με τον Κο Πόπερ και τους Πιγκουίνους του, και να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν χειρότερα από κάθε άλλον: να γράφουν για σινεμά.

Bridesmaids / Φιλενάδες: Στο γάμο σου έπαθα hangover (3/5)

Η πιο επιτυχημένη στο αμερικάνικο box office, ενήλικη (R-rated) γυναικεία κωμωδία όλων των εποχών, παίρνει τα ηνία του είδους στην μετά Sex and the City εποχή και αποδεικνύει ότι και οι γυναίκες μπορούν να έχουν πλάκα. Κωμωδία με τις Kristen Wiig, Wendi McLendon-Covey, Ellie Kemper κ.ά. σε σκηνοθεσία του Paul Feig και σενάριο των Kristen Wiig και Annie Mumolo. Διάβασε περισσότερα από τον Τάσο Θεοδωρόπουλο.

Crime d’ Amour / Η Αντίζηλος: Αμάρτησα για το διευθυντηλίκι (3/5)

Cinemass: Οι Ταινίες της Εβδομάδας 7-13 Ιούλη | iefimerida.gr 1

Σαδιστικά παιχνίδια εξουσίας και ματωμένες πλεκτάνες προδοσίας σε ένα εθιστική δραμεντί που μετατρέπεται σε απροσδόκητα σκοτεινό θρίλερ με στοιχεία νουάρ, ετούτο το μυστήριο γαλλικό φιλμάκι σού δίνει ζουμερές ιδέες για το πώς να αποκαταστήσεις τις εργασιακές ισορροπίες. Δράμα με τις Ludivine Sagnier και Kristine Scott Thomas σε σκηνοθεσία του Alain Corneau και σενάριο του ιδίου και της Nathalie Carter. Διάβασε περισσότερα από τον Ιωσήφ Πρωιμάκη.

La Princesse de Montpensier / Η Πριγκίπισα του Μονπενσιέ: Άρλεκιν εποχής (2.5/5)

Cinemass: Οι Ταινίες της Εβδομάδας 7-13 Ιούλη | iefimerida.gr 2

Περίτεχνο ρομάντζο εποχής που προσπαθεί να φρεσκάρει την εικόνα σου για τα δράματα με τα φουσκωτά κοστούμια, καταφέρνει να βρει ανανεωμένη αισθητική, αλλά βαλτώνει στο χιλιοφορεμένο του δράμα. Δράμα εποχής με τους Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Grégoire Leprince-Ringuet κ.ά. σε σκηνοθεσία Bertrand Tavernier και σενάριο του ιδίου και του Jean Cosmos, από διήγημα της Madame de La Fayete. Διάβασε περισσότερα από τον Ιωσήφ Πρωιμάκη.

Mr Popper’s Penguins / Ο Κύριος Πόπερ και οι Πιγκουίνοι του: Κρύο Μπρίο (2/5)

Cinemass: Οι Ταινίες της Εβδομάδας 7-13 Ιούλη | iefimerida.gr 3

Ο Jim Carrey απευθύνεται στο μοναδικό κοινό που μπορεί τελικά να τον εκτιμήσει πραγματικά προκειμένου να σώσει την καριέρα του, κοινώς στα νήπια, ακόμα και αν χρειάζεται να είναι δευτεραγωνιστής δίνοντας τον πρώτο λόγο σε τρισχαριτωμένα ψηφιακά πιγκουινάκια. Κωμωδία με τον Jim Carrey σε σκηνοθεσία του Mark Waters και σενάριο των Sean Anders, John Morris και Jarred Stern απ’ το βιβλίο των Richard και Florence Atwater. Διάβασε περισσότερα από τον Τάσο Θεοδωρόπουλο.

La Chance de ma Vie / Ο Μαύρος Γάτος του Έρωτα: Τα μαύρα χασμουρητά του έρωτα (2/5)

Cinemass: Οι Ταινίες της Εβδομάδας 7-13 Ιούλη | iefimerida.gr 4

Ρομεντί καταστάσεων για το μεταφυσικό πείσμα του έρωτα να αλλάζει ζωές κόντρα στα πεπρωμένα τους, ετούτος ο δροσερός και χαριτωμένος Μαύρος Γάτος μπορεί να φέρει άσπρες νύχτες στα ταμεία, αλλά αν βαλθείς να παρακολουθήσεις την ταινία, μπορεί να χρειαστεί να ξυπνάς και τον διπλανό σου. Ρομαντική κομεντί με τους François-Xavier Demaison και Virginie Efira σε σκηνοθεσία του Nicolas Cuche και σενάριο των Luc Bossi και Laurent Turner. Διάβασε περισσότερα από τον Ιωσήφ Πρωιμάκη.

Ο Παλιατζής

από τον Τάσο Θεοδωρόπουλο

Όλη η Ελλάδα μια ταινιοθήκη. Τι να το κάνεις το φεστιβάλ, τις επιχορηγήσεις του ΥΠΠΟ και τα αφιερώματα, όταν το καλοκαίρι, κάθε επανέκδοσή του σε ξεναγεί σε όλο το φάσμα της κινηματογραφικής ιστορίας; Αυτή τη φορά η χρονομηχανή πάει όσο πιο πίσω γίνεται, με τον θρυλικού Γαλάζιο Άγγελο του 1930, σε σκηνοθεσία Josef von Sternberg και την Marlenne Dietrich στο ρόλο που έκανε πολλούς από μας αδελφές (της προηγούμενης γενιάς, εγώ προσωπικά μυήθηκα από την Jessica Rabit). Αν η κόπια είναι όντως restored και τριζάτη, αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω, μολονότι η πικρή αλήθεια είναι πως η ταινία, όσο κι αν θα διεκδικεί για πάντα μια μοναδική θέση στην καρδιά μας, έχει σκατογεράσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ