Ετσι έπεσε νεκρός ο Κόλα - Νέα ευρήματα δημιουργούν ερωτηματικά στην ΕΛ.ΑΣ. - iefimerida.gr

Ετσι έπεσε νεκρός ο Κόλα - Νέα ευρήματα δημιουργούν ερωτηματικά στην ΕΛ.ΑΣ.

Ετσι έπεσε νεκρός ο Κόλα - Νέα ευρήματα δημιουργούν ερωτηματικά στην ΕΛ.ΑΣ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες από 200 σφαίρες υπολογίζεται ότι έπεσαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής των επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων με τους άνδρες των ΕΚΑΜ, στη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο διαβόητος Μάριον Κόλα.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Κόλα ήταν εκείνος που άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια έπεσε πραγματικά βροχή από σφαίρες με την ορατότητα να είναι πολύ περιορισμένη εξαιτίας έντονης ομίχλης.

Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί, ο Μάριον Κόλα και ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διαφεύγει ακόμη της σύλληψης, έκαναν το μοιραίο λάθος να εγκαταλείψουν το κρησφύγετό τους και να κινηθούν προς την Αλβανία σε μια ακόμη προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα. Στόχος του να εκμεταλλευτούν την ομίχλη και την πυκνή βλάστηση της περιοχής και να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό των Αρχών.

Περιπου στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, ωστόσο, οι θερμικές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν δύο φιγούρες να κατευθύνονται προς την γέφυρα της Βροσύνας και κάπου εκεί έστησαν την ενέδρα.

Ο Κόλα που περπατούσε μπροστά σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον Κούπα μόλις αντιλήφθηκε τους άνδρες της ΕΚΑΜ άνοιξε αμέσως πυρ με το καλάσνικοφ με τους αστυνομικούς να τον καλούν να παραδοθεί και τελικά να απαντούν και να ακολουθεί μεγάλη μάχη.

Οπως αναφέρει το mega η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που οι άνδρες της ΕΚΑΜ ουσιαστικά μπορούσαν να διακρίνουν τους δύο δραπέτες μόνο από τις σπίθες που έβγαιναν από τα καλάσνικοφ.

Μια από τις σφαίρες από τα όπλα τω ΕΚΑΜιτών βρήκε τον Κόλα στην πλάτη, διαπέρασε τον πνεύμονά του και έφερε «τυφλό θανατηφόρο χτύπημα» με τον δραπέτη να πέφτει νεκρός.

Εκτός από το καλάσνικοφ και το ρολόι του Μάριον Κόλα, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και ένα όπλο τύπου Glock το οποίο πιθανότατα ανήκει στον δολοφονημένο από τους δραπέτες αστυνομικό, Γιώργο Ανδριτσόπουλο, ο οποίο έχασε τη ζωή του στη συμπλοκή στο Δίστομο.

Στα ίχνη και του Κούπα οι Αρχές

Κατά τη διάρκεια της νέας αιματηρής συμπλοκής ο έτερος καταζητούμενος, Ιλίρ Κούπα, κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος κάπου στην ευρύτερη περιοχή και πιθανότατα είναι και τραυματισμένος.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ρέμα του Ζαλογγοπόταμου, σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Κόλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα σακίδιο με τρόφιμα.

Τα ευρήματα, θεωρούν οι αστυνομικοί, ότι ανήκουν στον καταζητούμενο Αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής έχουν εντατικοποιήσεις τις έρευνες.

Ερωτηματικά για τις κινήσεις και τους συνεργούς τους

Εκείνο που προβληματίζει τις Αρχές είναι το γεγονός πως παρά το ανελέητο ανθρωποκυνηγητό οι δραπέτες των φυλακών γνώριζαν πολύ καλά τους δρόμους στους οποίους κυκλοφορούσαν ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η περιοχή στην οποία στήθηκε η ενέδρα υπάρχει μονοπάτι που χρησιμοποιούν συνήθως λαθρέμποροι ναρκωτικών.

Αυτό σημαίνει πως οι Κόλα και Κούπα ενδέχεται να είχαν και βοήθεια από ανθρώπους της περιοχής, πιθανόν ομοεθνείς τους για το πως θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα.

Επιπλέον, δίπλα στη σωρό του Μάριον Κόλα αλλά και μερικά μέτρα παραπέρα όπου φέρεται πως άφησε τα πράγματά του ο Κούπα βρέθηκαν τάπερ με μαγειρεμένο φαγητό κάτι που σημαίνει ότι οι δύο κακοποιοί είχαν επισκεφθεί κάποιο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ