Ο Βενιζέλος στο Μαξίμου με πρόταση για 2.000 απολύσεις και τέσσερις απαιτήσεις προς Σαμαρά - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος στο Μαξίμου με πρόταση για 2.000 απολύσεις και τέσσερις απαιτήσεις προς Σαμαρά

Ο Βενιζέλος στο Μαξίμου με πρόταση για 2.000 απολύσεις και τέσσερις απαιτήσεις π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη πρόταση για να απολυθούν άμεσα από το Δημόσιο 2.000 άτομα ώστε να μην κλείσει η ΕΡΤ έφερε στο τραπέζι της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρόταση για 2.000 απολύσεις επικεντρώνεται στην «δεξαμενή Μανιτάκη» και αφορά κυρίως προσωρινές διαταγές για απολύσεις συμβασιούχων που δεν έχουν υλοποιηθεί. «Ο Μανιτάκης εδώ και ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα, επαναφέρουμε την πρόταση για να σώσουμε την ΕΡΤ», λένε πηγές από την Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος θα θέσει στον πρωθυπουργό τέσσερα καυτά μέτωπα τα οποία δεν έχουν προχωρήσει στον ένα χρόνο διακυβέρνησης για να υποστηρίξει την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να είχαν προχωρήσει από καιρό και όχι να γίνονται ως «τσαπατσουλίά» την τελευταία στιγμή, όπως έγινε στην περίπτωση της ΕΡΤ.

  • Η φοροδιαφυγή: Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν ασχολήθηκε ποτέ με τη λίστα των 50.000 Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και θα έπρεπε να φορολογηθούν.
  • Η ανεργία: Ο κ. Βενιζέλος θα επαναφέρει την πρότασή του για άμεσα μέτρα πάταξης της ανεργίας τα οποία όπως έχει επανηλλειμένως καταγγείλει ο κ. Σαμαράς τα έχει βάλει στο συρτάρι.
  • Οι αποκρατικοποιήσεις: Ο κ. Στουρνάρας θα τα ακούσει απόψε στη σύσκεψη διότι από το ΠΑΣΟΚ θεωρείται υπεύθυνος γιατί οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχώρησαν, η συμμετοχή των Ρώσων στη ΔΕΠΑ ναυάγησε και η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ είναι στον αέρα.
  • Η ρευστότητα: Κριτική στον πρωθυπουργό θα ασκήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος γιατί οι στρόφιγγες των τραπεζών εξακολουθούν να είναι κλειστές και η κυβέρνηση δεν κινείται δραστήρια ώστε να διοχετευτεί χρήμα στην αγορά.

Η κρίσιμη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών άρχισε στις 19:30 το απόγευμα ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση του ΣτΕ για το λουκέτο στην ΕΡΤ (διαβάστε τη σχετική είδηση πατώντας ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ