Χειροπέδες σε καταζητούμενο κακοποιό που είχε τραυματίσει 4 αστυνομικούς - iefimerida.gr

Χειροπέδες σε καταζητούμενο κακοποιό που είχε τραυματίσει 4 αστυνομικούς

Φυγόδικος καταζητούμενος κακοποιός έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη ενός φυγόδικου κακοποιού προχώρησε στο Περιστέρι η Ελληνική Αστυνομία πριν από λίγες ημέρες.

Όλα έγιναν στις 30 Απριλίου 2013, όταν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε ο 37χρονος φυγόδικος ημεδαπός, μέλος σπείρας που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών.

Εις βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο έτη και έξι μήνες για λαθρεμπορία και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, ο 37χρονος είχε διαπράξει μαζί με άλλα τρία μέλης της σπείρας (τα οποία έχουν συλληφθεί) 29 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε χρηματαποστολές ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.

Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις των ληστειών, τα μέλη της σπείρας προκειμένου να μην συλληφθούν από αστυνομικούς που τους είχαν εντοπίσει, πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον τους, με αποτέλεσμα στην Καλαμάτα την 7η Μαΐου του 2012, μετά από ληστεία σε τράπεζα από όπου αφαίρεσαν το ποσό των 89.020 ευρώ, να τραυματίσουν σοβαρά τέσσερις αστυνομικούς.

Στην οικία του 37χρονου στους Θρακομακεδόνες, καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο πιστόλια GLOCK με δύο γεμιστήρες έκαστο και 111 συνολικά φυσίγγια.
  • Ένα περίστροφο ZASTAVA 357 MAGNUM με 38 φυσίγγια.
  • Δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα.
  • Ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπ.
  • Ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με επικολλημένη φωτογραφία του.
  • 26 χαρτονομίσματα εμποτισμένα με μπογιά χρωματισμού, κόκκινου και μπλε χρώματος, η οποία χρησιμοποιείται από τις Τράπεζες σε περίπτωση ληστείας, για την παγίδευση-καταστροφή των χαρτονομισμάτων.
  • Οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Παράλληλα, σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Ίλιον Αττικής που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος είχαν βρεθεί και κατασχεθεί: Δύο πολυτελή αυτοκίνητα, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, ένα τετράτροχο όχημα και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ