Βίντεο: Οι ανακρίσεις τρομοκρατών της Χαμάς -«Όποιος έφερνε όμηρο στη Γάζα έπαιρνε ένα διαμέρισμα και 10.000 δολ.» - iefimerida.gr

Βίντεο: Οι ανακρίσεις τρομοκρατών της Χαμάς -«Όποιος έφερνε όμηρο στη Γάζα έπαιρνε ένα διαμέρισμα και 10.000 δολ.»

Όμηροι της Χαμάς
Όμηροι της Χαμάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet και η αστυνομία του Ισραήλ ανέκριναν από κοινού έξι κρατούμενους τρομοκράτες της Χαμάς που συμμετείχαν στις σφαγές επί ισραηλινού εδάφους της 7ης Οκτωβρίου.

Τα πλάνα από την ανάκριση δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα και έδειχναν επιλεγμένα αποσπάσματα από έξι ξεχωριστές ανακρίσεις.

Κάθε τρομοκράτης περιέγραφε ελαφρώς διαφορετικά πράγματα, αλλά οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν σε κάποια κοινά συμπεράσματα. Σε όλους τους τρομοκράτες της Χαμάς δόθηκαν σαφείς οδηγίες να σκοτώσουν και να απαγάγουν πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων μαζί με γυναίκες και παιδιά. Οι διοικητές τους βρίσκονταν πίσω στη Γάζα, σημειώνει η Jerusalem Post.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους τρομοκράτες είπε κατά την ανάκριση από τις ισραηλινές δυνάμεις ότι «όποιος φέρει έναν όμηρο πίσω [στη Γάζα] παίρνει 10.000 δολάρια και ένα διαμέρισμα».

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, υποστήριξαν ότι το σχέδιο ήταν να καταλάβουν τις πόλεις στις οποίες επιτέθηκαν και να κρατήσουν θέσεις εκεί μόλις τελειώσουν με τους φόνους και τις απαγωγές των κατοίκων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Shin Bet και την αστυνομία δείχνει τους διάφορους πράκτορες της Χαμάς να αναφέρονται με εξαιρετικές λεπτομέρειες στα όσα έκαναν το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. «Οι οδηγίες ήταν να απαγάγουν γυναίκες και παιδιά», είπε ένας από αυτούς. Ένας άλλος περιέγραψε τη στιγμή που έπεσε πάνω σε μια σορό, λέγοντας: «Το σώμα της ήταν πεσμένο στο πάτωμα. Την πυροβόλησα και ο διοικητής μου μου φώναξε ότι σπατάλησα σφαίρες σε ένα πτώμα».

Υποστήριξαν ότι είχαν εντολή για δολοφονίες χωρίς να κάνουν διάκριση μεταξύ πολιτών και στρατιωτών.

«Όταν τελειώσαμε», είπε ένα άλλο στέλεχος της Χαμάς, «κάψαμε δύο σπίτια».

Κάποιος περιέγραψε ότι μπήκε σε ένα σπίτι αφού οι σύντροφοί του είχαν ήδη πυροβολήσει έναν άνδρα που ζούσε εκεί. «Δύο [τρομοκράτες] μπήκαν στο σπίτι … ακούσαμε φωνές μέσα. Άλλοι δύο μπήκαν μέσα. Υπήρχε ένας πεσμένος στο πάτωμα δίπλα στην πόρτα. Δεν ξέρω αν ήταν νεκρός, αλλά υπήρχε αίμα δίπλα του. Μέσα υπήρχε ένας τραυματίας… Νομίζω μια ολόκληρη οικογένεια. Με τις πιτζάμες τους. Ο τραυματίας φορούσε τα εσώρουχά του. Μια γυναίκα βγήκε έξω φορώντας ένα φόρεμα… μετά μια άλλη με φόρεμα. [Μετά] ένα αγόρι και ένα κορίτσι». Και συνέχισε: «Πήγαμε στο επόμενο σπίτι. Από εκεί, έβγαλαν μια γυναίκα. Μια ηλικιωμένη γυναίκα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν αυτά τα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες και απάντησε «Ναι».

Ένας άλλος τρομοκράτης, ο οποίος συμμετείχε στη σφαγή στο κιμπούτς Be'eri, είπε στους ανακριτές: «Όταν μπήκα στην πόλη, είδα δύο [τρομοκράτες] σε μια μοτοσικλέτα. Πήραν μια γυναίκα περίπου 60-65 ετών [μαζί τους] στη μοτοσικλέτα».

«Πού την πήγαν;», ρώτησε ο ανακριτής.

«Στη Γάζα».

Τα πλάνα περνούν σε ένα μεταγενέστερο μέρος της αφήγησης του ίδιου τρομοκράτη. «Αφού ο Σουλεϊμάν και ο Καρέμ σκότωσαν αυτή τη γυναίκα από την πόλη… πήραν κάποιον, έναν άνδρα περίπου 40-45 ετών».

«Πού τον πήγαν;».

«Στη Γάζα».

Οι τρομοκράτες περιγράφουν, επίσης, μια σειρά από άλλες φρικτές δραστηριότητες, όπως η χρήση καπνού για να αναγκάσουν τους πολίτες να φύγουν από το καταφύγιό τους και ο πυροβολισμός πολλών κατοικίδιων ζώων. Αν και το υλικό είναι μονταρισμένο, ακούγονται ιστορίες, γράφει η Jerusaleme Post, που μιλούν για πτώματα που κείτονται στο έδαφος και ανθρώπους που κλαίνε και προσπαθούν να ξεφύγουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος του βίντεο, καθένας από τους πράκτορες της Χαμάς ρωτήθηκε αν αυτό που έκαναν ήταν επιτρεπτό από το Ισλάμ. Όλοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο: «Όχι. Το Ισλάμ δεν επιτρέπει τη δολοφονία γυναικών και παιδιών».

Daily Mail: Τρομοκράτης στην ανάλυση υποστηρίζει ότι είχαν εντολή για αποκεφαλισμούς

Eν τω μεταξύ, η Daily Mail παραθέτει άλλα αποσπάσματα από τις ανακρίσεις αυτές -χωρίς τα σχετικά βίντεο- στα οποία υποστηρίζει ότι οι συλληφθέντες τρομοκράτες της Χαμάς υποστηρίζουν ότι οι διοικητές του, λένε ότι διέταξαν τους μαχητές τους να «αποκεφαλίσουν» γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους. Ήταν σαν «ζώα» λένε σύμφωνα με την Daily Mail και έδωσαν οδηγίες στους εισβολείς ότι, αφού δολοφονήσουν τις γυναίκες, θα πρέπει να κακοποιήσουν τις σορούς τους.

«Αν αυτό που λέει αυτός ο άνθρωπος είναι αλήθεια», γράφει η Daily Mail, οι διοικητές της Χαμάς απαίτησαν συγκεκριμένα αποκεφαλισμούς. Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι είναι αδύνατο να εξακριβωθούν οι συνθήκες του βίντεο ή η ταυτότητα του άνδρα που βιντεοσκοπείται. Υποστηρίζει ότι το βίντεο τους το έδωσαν από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Ο αιχμάλωτος, ντυμένος με λευκή υφασμάτινη φόρμα και καθισμένος απέναντι από έναν Ισραηλινό ανακριτή, υποστηρίζει το IDF ότι είναι ένα 24χρονο μέλος της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς που εισέβαλε σε ισραηλινά χωριά στις 7 Οκτωβρίου. Ήταν «μηχανικός και στρατιώτης» στις «χερσαίες δυνάμεις» της Χαμάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Daily Mail σημειώνει ότι το IDF τούς είπε ότι ανήκει στο τάγμα Zaiton της Χαμάς και συνελήφθη την ημέρα των σφαγών στις πύλες του κιμπούτς Alumim, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Στην ερώτηση ποια ήταν η αποστολή του, απαντά: «Να σκοτώσω. Γυναίκες, παιδιά, όλους, οποιονδήποτε βρισκόταν στο σπίτι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανάκριση χαμάς ισραήλ τρομοκράτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ