Γεραπετρίτης: Η κυρία Μενδώνη είναι μια άξια υπουργός -Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Γεραπετρίτης: Η κυρία Μενδώνη είναι μια άξια υπουργός -Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η κυρία Μενδώνη είναι μια άξια υπουργός, η οποία έχει επιτελέσει ένα άριστο έργο και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα που υπήρχαν στον χώρο του Πολιτισμού» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η υπόθεση Λιγνάδη «ήρθε με αυτή την κυβέρνηση και θα δικαστεί από τη Δικαιοσύνη, υπό αυτή την κυβέρνηση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Γεραπετρίτης καταλόγισε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ότι το κόμμα του «στοχεύει μόνο στην κομματική αντιπαράθεση», σημειώνοντας ότι «μας είπατε ότι καταδικάζετε το επαίσχυντο "ΝΔ_Παιδεραστές". Αυτό το κατώτατο σημείο που έχει φτάσει ποτέ το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου» με την «ταύτιση μιας ολόκληρης παράταξης, ενός ολόκληρου τμήματος του ελληνικού λαού με την παιδεραστία».

Όμως, «δεν σας ακούσαμε να καταδικάσετε τον βραχίονα της ενημέρωσής σας, τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος δήλωσε τα ίδια». Πρόκειται, είπε, για «ντροπή και για το πολίτευμα και για τον δημόσιο διάλογο, αυτού του τύπου η πολιτική των ''ταυτοτήτων'', η οποία θέλει στην πραγματικότητα να δολοφονήσει ένα τμήμα ολόκληρο του ελληνικού λαού». Και πρόσθεσε: «Εάν θέλετε, να μας το πείτε ευθέως, ότι είμαστε παιδεραστές, ή διαφορετικά να αποκηρύξετε τον κ. Βαξεβάνη. Ένα από τα δύο, όμως. Δεν μπορείτε να τα έχετε και τα δύο».

«Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει να προσαχθώ και εγώ»

Ο κ. Γεραπετρίτης, μάλιστα, απάντησε και σε μια αποστροφή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «ακόμα και για την υπόθεση Λιγνάδη φταίει το επιτελικό κράτος», σημειώνοντας πως «το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει να προσαχθώ και εγώ, ως ηθικός αυτουργός».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απέρριψε τις μομφές ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη, ζητώντας όποιος έχει μια τέτοια άποψη να κατονομάσει ποια είναι η συγκάλυψη, σημειώνοντας: «Πείτε μας εάν μας λέτε ότι γνωρίζαμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αυτής της ποιότητας και τον διορίσαμε; Να το πείτε ευθέως; Υπάρχει έστω και ένας βουλευτής μέσα στην αίθουσα που να θεωρεί ότι η υπουργός Πολιτισμού ή κάποιος από την κυβερνητική παράταξη γνώριζε το ποιόν του ανθρώπου και παρά ταύτα τον διόρισε; Υπάρχει κάποιος που το γνώριζε; Εάν υπάρχει, θέλω να μας το πείτε εδώ. Αλλά το να αφήνετε υπονοούμενα δηλητηριάζουν όχι μόνο την πολιτική, αλλά και τη Δημοκρατία».

«Να λύσουμε τα παθογόνα φαινόμενα»

Εμείς, είπε ο υπουργός, «έχουμε ευθύνη να λύσουμε όλα αυτά τα παθογόνα φαινόμενα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων και τη διαχείρισή τους με τέτοιον τρόπο που θα είναι αποτρεπτικός».

Σήμερα, ανέφερε, «υπάρχει ένα κοινωνικό απόστημα που διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία, από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το σύνολο της εργασίας, που δημιουργήθηκε γιατί διαχρονικά δείξαμε μια πολύ μεγάλη ανοχή και δεν φέραμε εγκαίρως δημόσιες πολιτικές που θα τις θεραπεύουν, αντί για την καταστολή τους και τη διαχείριση της ζημιάς».

Υπάρχει «ένα ρεύμα σήμερα που πρέπει να το ενθαρρύνουμε για να ξετυλιχθεί αυτό το απίθανο κουβάρι ανομίας», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι όχι μόνο θα αυστηροποιηθεί ο Ποινικός Κώδικας αλλά θα υπάρξει και ένα ολοκληρωμένο πακέτο δημόσιων πολιτικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη»

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε και στις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που, χωρίς να τις υιοθετεί, είπε ότι υπάρχουν αναρτήσεις σε μπλογκ ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του κ. Λιγνάδη και σε άνοιγμα των τηλεφωνικών του επικοινωνιών, λέγοντας πως «φαντάζομαι ότι γνωρίζετε το άρθρο 26 του Συντάγματος και τι σημαίνει εκτελεστική λειτουργία και τι δικαστική».

«Εάν θέλετε η κυβέρνηση να δίνει εντολές στη δικαστική λειτουργία» συνέχισε, «να μπαίνει στα σπίτια του οποιουδήποτε, να μας το πείτε. Αυτά όμως δεν είναι πρακτικές της δικής μας διακυβέρνησης, εμείς δεν είμαστε ποτέ εκείνοι που θα πάμε έξω από τον Άρειο Πάγο για να βλέπουμε πώς κινούνται δικαστικές υποθέσεις, εμείς αυτά δεν τα κάνουμε [..]. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Άλλωστε, πρόσθεσε, «εμείς ζητήσαμε να υπάρχει έρευνα που θα φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Με την αρωγή της πολιτείας να φτάσει μέχρις εσχάτων. Αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη, γιατί το Κράτος Δικαίου είναι μια συγκεκριμένη έννοια και όχι με τη δική σας περίεργη αντίληψη»...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ