Αγόρασε μια πόλη-φάντασμα, με ορυχεία ασημιού και έμεινε εκεί 6 μήνες μόνος του -Viral τα βίντεο που γύρισε

Η πόλη φάντασμα Τσέρο Γκόρντο/Φωτογραφία: YouTube/Ghost Town Living

Ένας επιχειρηματίας αποφάσισε να αγοράσει μια πόλη-φάντασμα και πέρασε εκεί 6 μήνες, προσπαθώντας να ανακαλύψει τα μυστικά της. Ταυτόχρονα περιέγραφε την εμπειρία του μέσα από βίντεο στο YouTube που έχουν γίνει viral.

Ο 31χρονος Μπρεντ Άντεργουντ μαζί με τον φίλο του Τζον Μπίερ αγόρασαν μια πόλη – φάντασμα που ονομάζεται Τσέρο Γκόρντο το 2018 έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ξόδεψε όλα τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει καθώς και χρήματα από τον συνεργάτη του Τζον, φίλους, πελάτες και άλλους επενδυτές, με την ελπίδα να μετατρέψει την πόλη αυτή σε ένα αυθεντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Ο 31χρονος επιχειρηματίας Μπρεντ Άντεργουντ

Πήγε για 3-4 εβδομάδες και έμεινε εκεί 6 μήνες - Δεν θέλει να φύγει τώρα

Στις αρχές όμως του 2020, ο κορωνοϊός χτύπησε και ο Μπρεντ αποφάσισε να απομονωθεί στην πόλη – φάντασμα. Το αρχικό σχέδιο ήταν να μείνει εκεί για 3-4 εβδομάδες επειδή τόσο πίστευε ότι θα διαρκούσε η καραντίνα αλλά κατέληξε τελικά να περάσει 6 μήνες – αρχικά εξαιτίας μιας χιονοθύελλας και της πανδημίας και στην συνέχεια επειδή απλά... ερωτεύτηκε το μέρος.

Η συγκεκριμένη πόλη φάντασμα των 300 στρεμμάτων, ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός ασημιού στην Καλιφόρνια. Περίπου 4.000 άτομα έμεναν κάποτε εκεί στα 400 σπίτια της περιοχής. Σε όλη την ιστορία της, οι κάτοικοι κατάφεραν να εξορύξουν ασήμι η αξία του οποίου σήμερα αποτιμάται στα 500 εκατ. δολάρια.

Αλλά τα ορυχεία στέγνωσαν και η πόλη άδειασε. Ο Μπρεντ είναι τώρα ο μόνος κάτοικος σε μια πόλη με 22 κτίρια. Στην πραγματικότητα αυτή την στιγμή στην πόλη φάντασμα ζουν ο 31χρονος, 7 γάτες και 4 κατσίκες.

Μέσα στους 6 μήνες αυτούς, ο 31χρονος έκανε πολλές εργασίες αποκατάστασης

Πρόσφατα, ο Μπρεντ κατέφυγε στο Reddit προτρέποντας τους ανθρώπους να του κάνουν ερωτήσεις ενώ ανάρτησε και ένα βίντεο στο YouTube σχετικά με την 6μηνη εμπειρία του στην πόλη-φάντασμα. «Όσο περισσότερο χρόνο περνάς στο Τσέρο Γκόρντο, τόσο περισσότερο σε γοητεύει» εξήγησε ο 31χρονος επιχειρηματίας. «Είναι περίεργο να λες δυνατά πως μια έρημη πόλη μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά, όπως διαπιστώνει κανείς βλέποντας το βίντεο, το μέρος δείχνει όμορφο και γοητευτικό. Είναι σαν να σου κάνει μάγια, ώστε να είναι το μόνο μέρος στο οποίο θέλεις να βρίσκεσαι».

Όλα όσα έφτιαξε τους τελευταίους 6 μήνες

Κατά την διάρκεια αυτών των 6 μηνών, ο Μπρεντ ανέλαβε μια σειρά έργων: ανακατασκεύασε το καταφύγιο σε ένα μέρος όπου μπορεί να μείνει κόσμος, καθάρισε και αποκατέστησε το παλιό παρεκκλήσι, μετέτρεψε μια καλύβα σε ένα απλό και άνετο καταφύγιο για συγγραφείς, και μετέτρεψε το παντοπωλείο σε μουσείο για να εκθέσει όλα τα όμορφα πράγματα που βρήκε εκεί.

Στιγμές χαλάρωσης για τον 31χρονο επιχειρηματία

Το σημαντικότερο έργο του μέχρι στιγμής είναι η αποκατάσταση του συστήματος ύδρευσης της πόλης. Η πόλη έχει ένα ορυχείο βάθους 274 μέτρων με έναν ανυψωτήρα από το 1800. Συνεργάστηκε με μερικούς από τους ντόπιους που ζουν χιλιόμετρα μακριά και κατέβηκε τα 270 μέτρα προκειμένου να βρει την πηγή που χρησιμοποιείται για την παροχή νερού. Αντικατέστησαν όλοι μαζί την αντλία, αποκατέστησαν περισσότερα από 150 μέτρα σωληνώσεων και τώρα η πόλη έχει τρεχούμενο νερό για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 15 χρόνια.

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ιστορική φύση της ιδιοκτησίας και να σεβαστούμε αυτό το κομμάτι της ιστορίας» δήλωσε ο Μπρεντ σε συνέντευξή του στο NBC. «Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό το κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας».
Ο 31χρονος έχει λάβει κάποια βοήθεια από φίλους, αλλά ως επί το πλείστον έκανε τα πάντα μόνος του σε μια πόλη, η τοποθεσία της οποίας δεν είναι εύκολα προσβάσιμη: «Εκεί μαθαίνεις να εξαρτάσαι από τον εαυτό σου. Εάν ξεχάσεις κάτι, αυτό είναι πολύ κακό. Πρέπει να βρεις τη λύση μόνος σου. Εάν δεν έχεις την σωστή βίδα, πάλι πρέπει να βρεις έναν τρόπο».

Συγκέντρωσε πολλούς θησαυρούς που θα τους εκθέσει στο μουσείο

Εκτός πάντως, από τα σκουπίδια που βρήκε αποθηκευμένα σε πολλά από τα κτίρια, υπήρχαν ορισμένοι θησαυροί για το μουσείο. Αυτά περιλαμβάνουν ένα σκουριασμένο παλιό πιστόλι, τζιν ρούχα εργασίας, διάφορα εργαλεία και καπέλα, τηγάνια, κατσαρόλες, σκεύη αλλά και δυναμίτη στα ορυχεία.

Ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι

Η 6μηνη παραμονή του στην πόλη φάντασμα δεν ήταν εύκολη. Το κόσμημα της πόλης, το American Hotel, το οποίο στεκόταν εκεί από το 1871, κάηκε λόγω κάποιου προβλήματος με την καλωδίωση ηλικίας 100 ετών. Στην συνέχεια, έγινε ένας σεισμός και ακολούθως χτύπησε ένα ακραίο χαλάζι που προκάλεσε ζημιές στον δρόμο και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Την εξάμηνη παραμονή του στην πόλη φάντασμα την έχει τεκμηριώσει μέσω βίντεο στο YouTube που έχουν γίνει viral συγκεντρώνοντας πάνω από 645.000 προβολές ενώ έχει και δεκάδες χιλιάδες σχόλια.

Ο Μπρεντ θα συνεχίσει να ζει εκεί και να εργάζεται για έναν ακόμη μήνα, μέχρι να έρθει ο χειμώνας και θα επιστρέψει ξανά την άνοιξη. Το σχέδιό του είναι να εγκαινιάσει την πόλη το επόμενο καλοκαίρι.

Φωτογραφίες: YouTube/ Ghost Town Living

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ