Tι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην Επίδαυρο όσο οι μεγάλοι παρακολουθούν παράσταση [βίντεο]

Επίδαυρος / φωτογραφία Evi_Fylaktou

Το Φεστιβάλ Αθηνών έχει τη λύση για όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν μία παράσταση στην Επίδαυρο και δεν έχουν, που να αφήσουν τα παιδιά τους.

Αντίστροφη μέτρηση για το φεστιβάλ Επιδαύρου που ανοίγει αυλαία αυτή την Παρασκευή με τον διεθνούς φήμης Μπομπ Ουίλσον να παρουσιάζει Οιδίποδα και παράλληλα, ανοίγει και το εργαστήρι για απασχόληση των παιδιών την ώρα της παράστασης. Τα εργαστήρια έχουν θέμα την εκάστοτε παράσταση που παρουσιάζεται, ώστε αμέσως μετά η οικογένεια να μπορεί να συζητήσει πάνω στο έργο.

Δημιουργική απασχόληση παιδιών στην Επίδαυρο από το Φεστιβάλ Αθηνών

«Πολλές φορές έχουμε αντιμετωπίσει ένα ευαίσθητο ζήτημα που προκύπτει σε σχέση με τις παραστάσεις της Επιδαύρου: ολόκληρες οικογένειες έρχονται γεμάτες προσδοκίες για να δουν μια παράσταση που παίζεται εκείνη την ημέρα στο θέατρο, χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει αν η καταλληλότητα του θεάματος επιτρέπει την είσοδο παιδιών και κυριότερα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν ότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπεται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν ξεκινούν καν για την Επίδαυρο επειδή ακριβώς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους».

Με αυτό το σκεπτικό η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων εγκαινίασε το 2016 τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο η οποία έκτοτε πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και έχει αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους.

Εργαστήρια για παιδιά 4 με 12 ετών με έμπνευση από την παράσταση

Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο συνεχίζεται φέτος για τέταρτη χρονιά. Απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους ενώ οι κηδεμόνες τους παρακολουθούν παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο.

Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην Επίδαυρο

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου κηδεμόνες και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ