Τι έλεγαν το 2014 Τσίπρας, Καμμένος και ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Τι έλεγαν το 2014 Τσίπρας, Καμμένος και ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα [βίντεο]

Στιγμιότυπο από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν τέτοιες ημέρες, όταν το 2014 η Ανγκελα Μέρκελ επισκεπτόταν την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τότε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Βούτσης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποδεχθεί «θερμά» την καγκελάριο, υιοθετώντας μια στάση που βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με αυτή που τηρούν σήμερα απέναντι στην Ανγκελα Μέρκελ.

«Θα υποδεχθούμε την κυρία Μέρκελ όπως της αξίζει και όπως πρέπει. Η υποδοχή θα είναι παλλαϊκή. Ερχεται σήμερα στην Αθήνα για να στηρίξει τους μερκελιστές της Ελλάδας. Ηρθε μόνο και μόνο για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση», ήταν μερικές μόνο από τις φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο Αλέξης Τσίπρας, από την αντιπολίτευση, για να σχολιάσει την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ. Απόψεις που βέβαια άλλαξαν στην πορεία του χρόνου.

«Αν δει κανείς πώς υποδέχονται την Μέρκελ σε πιάνει κατάθλιψη». «Θα την περιμένουμε μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία και θα της στείλουμε σύνθημα πρώτα να πληρώσει το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις και εν συνεχεία ισότιμα μπορούμε να διαπραγματευτούμε», ήταν μερικές από τις δηλώσεις που έκανε εκείνη την εποχή ο Πάνος Καμμένος και θυμίζει η «Ομάδα Αλήθειας» σε σχετικό βίντεο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο πνεύμα βέβαια και ο Νίκος Βούτσης με τον Δημήτρη Παπαδημούλη. «Θα την υποδεχθούν χιλιάδες κόσμου», έλεγε ο πρώτος για την Ανγκελα Μέρκελ, «Οχι στον μερκελισμό και τους μερκελιστές», ήταν- τότε- η άποψη του δεύτερου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ