Το μικρότερο βιβλίο στον κόσμο παρουσίασε Ιαπωνική εταιρία [εικόνα] - iefimerida.gr

Το μικρότερο βιβλίο στον κόσμο παρουσίασε Ιαπωνική εταιρία [εικόνα]

Το μικρότερο βιβλίο στον κόσμο παρουσίασε Ιαπωνική εταιρία [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Toppan Prining, ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη νέα του δημιουργία, η οποία αναμένεται να εκτοξεύσει τη φήμη του στα ύψη. Πρόκειται για το μικρότερο εικονογραφημένο βιβλίο στον κόσμο με σελίδες μήκους μόλις 0,75 χιλιοστών.

Το μοναδικό «μικροβιβλίο», με τίτλο «Άνθη Εποχής» είναι γραμμένο με τόσο μικρούς χαρακτήρες που διαβάζονται μόνο με τη χρήση μεγεθυντικού φακού. Περιλαμβάνει 22 σελίδες, οι οποίες έχουν μήκος 0,75 χιλιοστά, ξεπερνώντας το ρεκορ του προηγούμενου μικροβιβλίου που είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες, προερχόταν από τη Ρωσία και η πλευρά του είχε μήκος 0,90 χιλιοστά.

Το μικροσκοπικό βιβλίο «Άνθη Εποχής» είναι γραμμένο με ιδεογράμματα από τα δύο ιαπωνικά συλλαβάρια, το χιρακάνα και το κατακάνα, καθώς και γράμματα του αλφαβήτου. Για την εκτύπωση του βιβλίου η εταιρεία χρησιμοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με την οποία εκτυπώνονται και οι μετοχές.

Ο εκδοτικός οίκος Toppan ξεκίνησε την κατακευή μικροβιβλίων το 1964. Το τελευταίο δημιούργημά του θα εκτίθεται στο Μουσείο Τυπογραφίας και θα πωλείται έναντι 235 ευρώ, ενώ μαζί με το μικροσκοπικό αντίτυπο, ο αγοραστής θα πάρει δώρο ένα μεγεθυντικό φακό και ένα αντίτυπο του βιβλίου σε φυσιολογικό μέγεθος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ