Νέα επεισόδια στα Διαβατά -Πρόσφυγες πέταξαν πέτρες, τα ΜΑΤ «απάντησαν» με χημικά [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέα επεισόδια στα Διαβατά -Πρόσφυγες πέταξαν πέτρες, τα ΜΑΤ «απάντησαν» με χημικά [βίντεο]

Επεισόδια στα Διαβατά ανάμεσα σε πρόσφυγες και ΜΑΤ
Επεισόδια στα Διαβατά ανάμεσα σε πρόσφυγες και ΜΑΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, εκεί όπου είχαν στήσει αυτοσχέδιο καταυλισμό τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είχαν στήσει εκεί τον καταυλισμό, παραπλανημένοι από ψευδείς φήμες που έλεγαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, μάζεψαν τις σκηνές τους. Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς τον δρόμο φωνάζοντας το αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ. Με τη σειρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η νέα ένταση ενώ ήδη είχε αρχίσει η αποχώρηση των προσφύγων από το σημείο. Λίγο νωρίτερα είχε αναχωρήσει το πρώτο λεωφορείο με το οποίο επέστρεψαν πρόσφυγες στα Γιάννενα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival. Αναμένεται να αναχωρήσουν άλλα δύο λεωφορεία, γυρίζοντας τους πρόσφυγες στις δομές από τις οποίες έφυγαν για να πάνε στα Διαβατά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ