ΚΙΝΑΛ: Οι αναφορές του Τίμερμανς σε Ανδρέα και Λαλιώτη που ξεσήκωσαν τους συνέδρους [εικόνες] - iefimerida.gr

ΚΙΝΑΛ: Οι αναφορές του Τίμερμανς σε Ανδρέα και Λαλιώτη που ξεσήκωσαν τους συνέδρους [εικόνες]

Ο Φρανς Τίμερμανς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων για μια κοινωνική Ευρώπη με συνοχή και δικαιοσύνη εξέπεμψε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμερμανς, χαιρετίζοντας στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Παίρνοντας το λόγο από τη Φώφη Γεννηματά και με συχνές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο κατέταξε μαζί με τον Βίλι Μπραντ και τον Φρανσουά Μιτεράν κι άλλους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες σε εκείνους που διαμόρφωσαν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Μίλησε για τις σοσιαλιστικές αρχές και δημοκρατικούς αγώνες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης.

Ο Φρανς Τίμερμανς στο πόντιουμ του 2ου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στη εξέγερση του Πολυτεχνείου μνημόνευσε την συμβολή του παριστάμενου Κώστα Λαλιώτη τον οποίο χειροκρότησαν οι σύνεδροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Φράνς Τίμμερμανς, Φώφη Γεννηματά αγκαλιά με τον Κώστα Λαλιώτη και ο Αντρίκος Παπανδρέου

Ο κ. Τίμμερμανς αναφέρθηκε και στο δίδαγμα του Θουκυδίδη από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο με την ισχυρή Σπάρτη να φοβάται την ισχυρή δημοκρατική ιδεολογία της Αθήνας.

Ο Φρανς Τίμμερμανς και η Φώφη Γεννηματά χαιρετούν τους συνέδρους του ΚΙΝΑΛ

«Βλέπω τον ελληνικό λαό ταλαιπωρημένο και βασανισμένο από τη κρίση αλλά να στέκεται όρθιος. Αν θέλουμε την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τρέξουν στο μέλλον πρέπει να μπει ένα τέλος στη λιτότητα», τόνισε ο Φρανς Τίμμερμανς εκφράζοντας παράλληλα τη πεποίθησή του ότι μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη.

O Φρανς Τίμερμανς ανταλάσσει ασπασμό με την Φώφη Γεννηματά -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα. «Όποιες διαφορές υπάρχουν είναι τίποτα και δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες που θα φέρει η επικράτηση της Δεξιάς. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με κοινωνικές αρχές και συνοχή, μια Ευρώπη με κράτος Δικαίου. Τότε θα νικήσουμε», κατέληξε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη προεδρία της Κομισιόν.

Ο Φρανς Τίμερμανς στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ