Λοβέρδος: Τι εννοεί το «Πράττω» ότι «δεν θα παραδοθούν οι Ελληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων;» - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Τι εννοεί το «Πράττω» ότι «δεν θα παραδοθούν οι Ελληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων;»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος -Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την ανακοίνωση του «Πράττω» με φόντο την Θράκη.

«Ή ο Νίκος Κοτζιάς έχει δίκιο ή ο πρωθυπουργός. Και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν» σχολίασε ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει: «Ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος μετά την ανακοίνωση Κοτζιά και της Κίνησης «Πράττω» με φόντο την Θράκη και αφορμή την απαίτηση του Μαξίμου να παραιτηθούν από δημόσια θέση που κατέχουν τρία μέλη της και οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

Ο Α. Λοβέρδος, διερωτήθηκε «τι ακριβώς εννοεί ο Ν.Κοτζιάς όταν δηλώνει ότι « θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων;» και «θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων»;

Για να καταλήξει ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα: «Κύριε Πρωθυπουργέ τι ακριβώς κάνετε στη Θράκη; Ποιες πρωτοβουλίες παίρνετε εκεί εν όψει εκλογών, τις οποίες αγνοούν οι Έλληνες πολίτες;».

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο νωρίτερα, το «Πράττω», η κίνηση που έχει ιδρύσει ο Νίκος Κοτζιάς, σε ανακοίνωσή της κατηγόρησε το μέγαρο Μαξίμου ότι ζήτησε «με έωλα επιχειρήματα» τις παραιτήσεις τριών μελών του Πράττω που κατείχαν δημόσιες υπεύθυνες θέσεις.

Το κίνημα του πρώην υπουργού Εξωτερικών δεν διευκρινίζει για τους λόγους που ζητήθηκαν οι παραιτήσεις, αλλά σημειώνει ότι «η θρυαλλίδα του προβλήματος που πρόκυψε στις σχέσεις μας αφορά την πολιτική της Κυβέρνησης και της αριστεράς τους τελευταίους μήνες στη Θράκη».

Το «Πράττω» σημειώνει ότι «είναι θεμελιακή δημοκρατική απαίτηση να υπερασπιζόμαστε τις μειονότητες μέσα στη μειονότητα. Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων».

Δηλώνει επίσης ότι «θα υπερασπιστούμε τα νηπιαγωγεία και τις βιβλιοθήκες που φτιάχτηκαν κατά δεκάδες τα τελευταία χρόνια στη Θράκη στα πλαίσια της κοινής πολιτικής μας. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Πομάκων να μην υποχρεώνονται να μαθαίνουν μια ξένη για αυτούς γλώσσα, τα τούρκικα. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων. Θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων που αντιπαλέψαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια με μεγάλο κόπο και πολλές θετικές ενέργειες. Αυτό αφορά και συγκεκριμένους ελληνικούς θεσμούς. Τέλος, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ένταξη των συλλόγων των Πομάκων στην FUEN ώστε να σπάσει το μονοπώλιο διεθνούς αναγνώρισης των οργανώσεων του Προξενείου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ