ΙΣΑ για τραυματισμό γιατρού στο Ιπποκράτειο από πτώση ασανσέρ: Πρωτοφανές συμβάν

Άγιο είχε γιατρός στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όταν έπεσε το ασανσέρ στο οποίο επέβαινε από τον 4ο όροφο στον 1ο. Ο γιατρός, ο οποίος ήταν μέσα σε αυτό, υπέστη κατάγματα και μεταφέρθηκε στην ορθοπεδική κλινική.

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως για τον τραυματισμό του ιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

«Πρόκειται για ένα ακόμα πρωτοφανές συμβάν που αναδεικνύει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από την υποχρηματοδότιση και την υποστελέχωση. Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, εγκυμονούν κινδύνους, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό», αναφέρει.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά, με ελάχιστο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις, σε υλικά και εξοπλισμό. Το ατυχέστατο αυτό συμβάν δυστυχώς δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με τη συντήρηση τόσο του τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και των κτιριακών υποδομών, των δημόσιων νοσοκομείων. Το προσωπικό των νοσοκομείων, εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, δίνοντας μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει».

Ο ΙΣΑ ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, τη στελέχωσή τους με προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και κτιριακής υποδομής τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ