«Ας ξεκινήσει το πάρτι» -Σοκαριστικό βίντεο από το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

«Ας ξεκινήσει το πάρτι» -Σοκαριστικό βίντεο από το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο]

Ενας εκ των δραστών στο μακελειό της Νέας Ζηλανδίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο διάρκειας 17 λεπτών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει έναν άνδρα να εισβάλει σε ένα τζαμί και να σκοτώνει όποιον βρίσκει μπροστά του, στο μακελειό της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, ένας 28χρονος Αυστραλός με το όνομα Μπρέντον Τάραντ είναι ο μακελάρης (ένας εκ των δραστών) της Νέας Ζηλανδίας που σκόρπισε τον θάνατο σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 49 νεκροί και 48 τραυματίες από τις δύο επιθέσεις στα δύο τζαμιά.

Δείτε ότι έγινε σε βίντεο από την επίθεση:

Η Dailymail μεταδίδει δύο βίντεο το οποίο υποστηρίζει ότι δείχνει τη στιγμή της άφιξης του ενόπλου στο ένα από τα δύο τζαμιά. και στο άλλο φαίνεται ένας άνδρας που βγάζει από το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του όπλα και φτάνει στην είσοδο του τζαμιού.

Δείτε τα δύο βίντεο από το μακελειό της Νέας Ζηλανδίας:

Σκηνές σοκ από το βίντεο που μετέδωσε live o δράστης
Η στιγμή που εισέρχεται στο τέμενος ο μακελάρης

Ο Τάραντ σε λογαριασμό του στο Twitter που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω.

«Ας ξεκινήσει το πάρτι» -Σοκαριστικό βίντεο από το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο μακελάρης είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια.

«Μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Τάραντ είχε γράψει ότι «εκπροσωπεί τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων και άλλων εθνικιστών» γράφοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και το μέλλον των λευκών παιδιών».

#BREAKING: Man who identified himself as Brenton Tarrant uploaded lengthy manifesto online before carrying out Christchurch, New Zealand shooting rampage https://t.co/3dwagifAuO pic.twitter.com/k4IIIa2Umy

H αστυνομία επιβεβαίωσε έμμεσα τη γνησιότητα του βίντεο. Πιο συγκεκριμένα έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter:

Η αστυνομία γνωρίζει ότι υπάρχει εξαιρετικά τρομακτικό υλικό σχετικά με το περιστατικό στο Christchurch που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Θα ζητούσαμε έντονα να μην μοιράζεται ο σύνδεσμος. Εργαζόμαστε για να αφαιρέσουμε οποιοδήποτε υλικό.

Police are aware there is extremely distressing footage relating to the incident in Christchurch circulating online. We would strongly urge that the link not be shared. We are working to have any footage removed.

Δείτε παρακάτω στον χάρτη τα σημεία των επιθέσεων:

  • Στο σημείο 1 έγινε η επίθεση στο τζαμί στο Αλ Νουρ
  • Στο σημείο 2 βρέθηκε μια βόμβα σε αυτοκίνητο στο Στρίκλαντ
  • Στο σημείο 3 έγινε η επίθεση στο τζαμί στο Λίνγουντ
«Ας ξεκινήσει το πάρτι» -Σοκαριστικό βίντεο από το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ