Ελεάνα Βραχάλη: «Ζω 18 χρόνια με σκλήρυνση κατά πλάκας -Η ασθένειά μου με έκανε να εκτιμήσω τον εαυτό μου» - iefimerida.gr

Ελεάνα Βραχάλη: «Ζω 18 χρόνια με σκλήρυνση κατά πλάκας -Η ασθένειά μου με έκανε να εκτιμήσω τον εαυτό μου»

Ελεάνα Βραχάλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η γνωστή στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από 23 ετών.

Η Ελεάνα Βραχάλη εξομολογείται στο περιοδικό πώς πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Μια νόσος που άλλαξε την καθημερινότητά της και την έκανε πιο δυνατή.

«Ζω 18 χρόνια με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι μια νόσος που σε ακραία μορφή μπορεί να σε αφήσει παράλυτο. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια έχανες τη ζωή σου. Ευτυχώς, η εξέλιξη της επιστήμης την έχει περιορίσει τόσο ώστε να είναι πλέον ελεγχόμενη.

Συνήθως “χτυπά” όσους είναι πολύ ευάλωτοι ψυχολογικά ή αφήνουν τον εαυτό τους εκτεθειμένο σε στρεσογόνες συνθήκες. Από τη δική μου εμπειρία, θα συμβούλευα τους πάσχοντες να βρουν έναν καλό γιατρό, να ακολουθήσουν τις οδηγίες του, να μην ακούν κανέναν μύθο απ’ όσους συνοδεύουν την πάθηση, να είναι καλά ψυχολογικά, να το έχουν συνέχεια στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αλλά να μην αυτοπροσδιορίζονται από αυτό.

Να επιλέγουν την υπέρβαση και να μην αφήνουν τη νόσο να κατευθύνει τη ζωή τους. Και, φυσικά, να μην ντρέπονται να το πουν. Τα αυτοάνοσα νοσήματα “χτυπούν” κυρίως ανθρώπους που δεν έχουν ένα τόσο δυνατό Εγώ. Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ένα τέτοιο νόσημα. Κι εγώ μέσα από αυτό έγινα πιο δυνατή και εκτίμησα τον εαυτό μου!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τι σημειώνει η Ελεάνα Βραχάλη για την σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία πάσχει στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ