Ξεσπούν οι αστυνομικοί κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.: «Θα θρηνήσουμε θύματα»

Ξεσπούν οι αστυνομικοί μετά τη νέα επίθεση κουκουλοφόρων στο Α.Τ. Ακροπόλεως και προειδοποιούν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι «αν δεν σταματήσει η ανεξέλεγκτη δράση των μπαχαλάκηδων, θα θρηνήσουμε θύματα».

Σε ανάρτησή της, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, υπό τον τίτλο «Πού να ’ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;», καταφέρεται εναντίον της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς» τονίζουν και προειδοποιούν: «Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ» τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;»

Για να καταλήξει με νόημα η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας απευθυνόμενη στην ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ και της ΕΛΑΣ: «Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας».

ΝΔ: Σκανδαλώδης ανοχή της κυβέρνησης -Εκτός ορίων η κατάσταση

Με αφορμή το μπαράζ επιθέσεων τα τελευταία 24ωρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από κουκουλοφόρους, αλλά και τα επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σκανδαλώδη ανοχή και στρουθοκαμηλισμό» απέναντι στα φαινόμενα βίας

«Η κυβερνητική πολιτική της σκανδαλώδους ανοχής και του στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας έχει, δυστυχώς, συνέπειες. Χθες, μέσα σε λίγες ώρες, ζήσαμε αλλεπάλληλα επεισόδια τυφλής βίας από περιθωριακές ομάδες, στα οποία απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ορίων. Όσο το ηγετικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίζει την ίδια πολιτική του αδρανούς παρατηρητή των περιθωριακών ομάδων βίας, τα θλιβερά αυτά φαινόμενα θα αυξάνονται.
Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια κανονική χώρα. Κι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία αυτό δεν είναι εφικτό»», τόνισε ακόμη το τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ.

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η ΝΔ καλλιεργεί τον φόβο!

Σε ένα τέτοιο κλίμα, το υπ. Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί την... ΝΔ ότι «καλλιεργεί τον φόβο στους πολίτες» κάνοντας «επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου».

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες μέσα από την επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου. Θέλουν να επιχειρηματολογήσουν για το δόγμα που υπηρετούν, περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη, μιας και στο κομμάτι της οικονομίας και της πραγματικής ζωής έχουν χάσει κάθε επιχείρημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Και συνεχίζει: «Ας κοιτάξουν στους κόλπους τους για να βρουν την ανομία πολλών δεκαετιών, η οποία ήταν η αιτία της βίαιης μεταβολής της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Στα του οίκου τους, βέβαια, είναι υπόδειγμα αδρανούς παρατηρητή. Η Ελλάδα είναι κανονική χώρα και έγινε από αυτή την κυβέρνηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ