BAFTA 2019: Με 12 υποψηφιότητες ο Γιώργος Λάνθιμος για το «The Favourite» [βίντεο] - iefimerida.gr

BAFTA 2019: Με 12 υποψηφιότητες ο Γιώργος Λάνθιμος για το «The Favourite» [βίντεο]

Γιώργος Λάνθιμος/ Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγάλη βραδιά της τελετής απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) έφτασε.

Πολλά από τα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου βρίσκονται στο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου για τα βρετανικά βραβεία, τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα οποία έχει συγκεντρώσει η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α' Γυναικείου ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.


Πολλοί αστέρες ήδη έχουν περπατήσει στο κόκκινο χαλί της αποψινής τελετής μεταξύ των οποίων οι: Έιμι Άνταμς, Βαιόλα Ντέιβις, Μπράντλεϊ Κούπερ, η Σάλμα Χάγιεκ και άλλοι.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA αποσύρθηκε το όνομα του σκηνοθέτη της ταινίας "Bohemian Rhapsody" Μπράιαν Σίνγκερ, μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών.

Η φετινή απονομή των βραβείων BAFTA θα αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και θα την παρουσιάσει όπως και πέρυσι η Τζοάνα Λάμλεϊ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ