Υποπτος φάκελος και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας - iefimerida.gr

Υποπτος φάκελος και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συναγερμό βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λάρισα έπειτα από την εύρεση ύποπτου φακέλου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Αστυνομία και πυροσβεστική έσπευσαν στο σημείο, με τον χώρο όπου εντοπίστηκε το εν λόγω αντικείμενο να εκκενώνεται. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, δύο άτομα ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο. Αυτή την ώρα ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ προχωρά στη διαδικασία απολύμανσης των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή, οι οποίοι και θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο φάκελος βρίσκεται στη διαδικασία του σφραγίσματος από την ΕΜΑΚ και θα σταλεί στο Χημείο του Κράτους για έλεγχο. Το περιεχόμενο του φακέλου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε ένας ακόμη ύποπτος φάκελος στα ΕΛΤΑ του Πειραιά, στην οδό Φίλωνος και Τσαμαδού, με παραλήπτη το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επίσης, σήμερα το πρωί ύποπτος φάκελος με παραλήπτη τον πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη εντοπίστηκε στο Κέντρο Διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην οδό Ορθίας Αρτέμιδος 21.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποσταλεί 31 ύποπτοι φάκελοι από την Ινδία, σε διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας καθώς και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου. Μάλιστα, ένας από αυτούς προκάλεσε τον ερεθισμό σε εργαζομένους του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όσοι φάκελοι έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι δεν περιέχουν καμία σκόνη όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά είναι εμποτισμένοι με την ίδια ουσία που βρέθηκε και στον φάκελο της Μυτιλήνης, δηλαδή μια βιομηχανική ουσία για κόλλες και μελάνια εκτυπώσεως, που δεν είναι επικίνδυνη, αλλά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα.

Επίσης όλοι οι φάκελοι περιέχουν φυλλάδια με αναφορές υπέρ του Ισλάμ, γραμμένες στα αραβικά.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις άλλες αρχές ασφαλείας, αναζητά στοιχεία για τον αποστολέα ή τους αποστολείς των φακέλων, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν αρχίσει να στέλνονται εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, αφού κάποιοι βρέθηκαν πριν από τις γιορτές, αλλά συνεχίζουν να φτάνουν καινούργιοι.

Όλοι οι φάκελοι είναι πανομοιότυποι, έχουν άγνωστο αποστολέα και φαίνεται ότι έχουν σταλεί από την Ινδία, εκτός από αυτόν στη Μόρια, που φέρει ως τόπο αποστολής το Ομάν και έναν από τους τρεις στην Πάτρα, που είναι από την Ντόχα του Κατάρ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ