Basketball Champions League: Η ΑΕΚ «ισοπέδωσε» (80-56) την Ντιζόν στο ΟΑΚΑ [βίντεο] - iefimerida.gr

Basketball Champions League: Η ΑΕΚ «ισοπέδωσε» (80-56) την Ντιζόν στο ΟΑΚΑ [βίντεο]

Ανετη νίκη της ΑΕΚ /Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΑΕΚ πάτησε... γκάζι και κέρδισε εύκολα την Ντιζόν.

Με πρωταγωνιστή τον «συνήθη-ύποπτο», Βινς Χάντερ, που «άγγιξε» το νταμπλ νταμπλ (22π., 9ρ.), η ΑΕΚ συνέτριψε την Ντιζόν, συνεχίζοντας την «καταδίωξη» της πρώτης θέσης του Γ' ομίλου (σ.σ. ισοβαθμεί με την Χάποελ Ιερουσαλήμ). Η Ένωση επικράτησε άνετα με 80-56 της γαλλικής ομάδας, για την 11η αγωνιστική του Basketball Champions League, αύξησε το ρεκόρ της σε 9-2, ενώ υποχρέωσε την ουραγό στην 8η απώλεια. Στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, ο Τζόρνταν Θίοντορ ολοκλήρωσε τον αγώνα με απολογισμό 5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 ασίστ σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Τα κάκιστα ποσοστά ευστοχίας και η αδυναμία δημιουργίας έφεραν την ΑΕΚ γρήγορα σε μειονεκτική θέση (1-9 στο 3΄, 7-10 στο 7΄), ενώ το τέλος της πρώτης περιόδου τη βρήκε στο -1 (14-15). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, πάντως, η άμυνα της Ένωσης άρχισε να λειτουργεί, υποχρεώνοντας τους Γάλλους σε διαδοχικά λάθη μέχρι την ανατροπή της «βασίλισσας» (23-18 στο 14΄). Ωστόσο, τα ποσοστά ευστοχίας της ελληνικής ομάδας δε βελτιώθηκαν με αποτέλεσμα η ομάδα του Λούκα Μπάνκι να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια χωρίς να έχει εξασφαλίσει μία διαφορά ασφαλείας (36-30). Το αμυντικό ρεσιτάλ, όμως, της ΑΕΚ στην τρίτη περίοδο, διάστημα κατά το οποίο περιόρισε τους φιλοξενούμενους στους 9 πόντους, ήταν αρκετό για την Ένωση, προκειμένου να μπει πρόωρα σε τροχιά νίκης. Όταν μάλιστα μπήκαν στην εξίσωση και οι Σαντ-Ρος, Χάντερ, που βρήκαν λύσεις στην επίθεση, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την ελληνική ομάδα, η οποία με επιμέρους σκορ 26-9 έκλεισε το δεκάλεπτο στο +23 (62-39). Τυπικής διαδικασίας το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να φτάνει άνετα στο τελικό 80-56 και να δίνει συνέχεια στη «συγκατοίκηση» με την Χάποελ στην πρώτη θέση, ευελπιστώντας στο τέλος της κανονικής περιόδου οι ισραηλινοί να έχουν υποχωρήσει στη δεύτερη.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 36-30, 62-39, 80-56

ΑΕΚ (Μπάνκι): Τζέιμς 6, Λαρεντζάκης 6, Μωραΐτης, Θίοντορ 5 (1), Τσαλμπούρης 8 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Γκρίφιν 3 (1), Χάντερ 22, Ματσιούλις 9 (2), Σάκοτα 11 (2), Σαντ-Ρος 7 (1), Ξανθόπουλος.

ΝΤΙΖΟΝ (Λενάμ): Αρσινάρ, Εμεγκανό 12 (1), Πίρσον 4, Γουέρ 11, Βέμπερ 2, Σασάνγκ 8, Χόλστον 5 (1), Ζουλιέν 6 (1), Λελούπ, Λουμ 8

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ ντιζον Basketball Champions League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ