Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ στο μέγαρο Μαξίμου η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών.

Σε δηλώσεις τους ο Ελληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκαν στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία αποτέλεσε, ως φαίνεται ένα από τα κύρια σημεία συζήτησής τους.

Μέρκελ: Είμαι ευγνώμων στον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκαν τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός όσο και η Ανγκελα Μέρκελ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι συζήτησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο για τα Βαλκάνια και για την σημασία που έχει η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη της περιοχής για το μέλλον και την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Τονίσαμε τη σημασία που έχει για την περιοχή και για την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι ένα βήμα μπροστά και νομίζω και μια συμφωνία μοντέλο και για άλλες διαφορές, που αποδεικνύει ότι κοινά αποδεκτές λύσεις - χωρίς την επιβολή του ενός μέρους επί του άλλου- είναι εφικτές», είπε.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο για μια «ιστορική εκκρεμότητα» η οποία με την συμφωνια αυτή και την την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας «για όλους εμάς δημιουργείται σαφήνεια και ανοίγει ο δρόμος για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αλλά αυτή η συμφωνία είναι καλή και για την Ελλάδα» όπως είπε.

Μέρκελ: Οταν ήρθε ο Τσίπρας πρώτη φορά στο Βερολίνο ήταν αλλιώς -Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

Μέρκελ: Θα πω τις απόψεις μου για τις Πρέσπες στον Μητσοτάκη αλλά δεν θα αλλάξω την γνώμη του

Σε ερώτηση για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για αλλαγή οικονομικής πολιτικής αν έρθει στην κυβέρνηση για για το πώς θα τον μεταπείσει για την ορθότητα της συμφωνίας των Πρεσπών η Ανγκελα Μέρκελ απάντησε:

«Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της συμφωνίας για το ονοματολογικό και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Φυσικά και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδας της Β. Μακεδονίας και της Ευρώπης. Εγώ θα ήθελα απλώς να προπαγανδίσω το τέλος της υπόθεσης του ονοματολογικού. Θα μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη χωρίς να υπερτιμώ τον ρόλο μου. Πιστεύω ότι αυτή η λύση θα είναι προς όφελος και της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδος. Είμαι βαθιά πεπεισμένη γι’ αυτό. Θα θέσω στον κ. Μητσοτάκη την υπόθεση όπως σας την παρουσίασα αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσω» είπε.

Τσίπρας: Τι άλλαξε από το «Go Back κυρία Μέρκελ» μέχρι σήμερα

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από την ΕΡΤ τι άλλαξε και τώρα υποδέχτηκε την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ενώ την προηγούμενη επίσκεψη της στην Αθήνα, ήταν με τους διαδηλωτές.

«Οταν είσαι πρωθυπουργός είσαι υποχρεωμένος να εκπροσωπείς όλους τους πολίτες της χώρας, είσαι υποχρεωμένος εκτός από το να διεκδικείς το δίκιο, να βρεις και τον δρόμο τον ρεαλιστικό ώστε η συνισταμένη να είναι επωφελής για όλους κι αυτή είναι μια δύσκολη συνθήκη» απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ως προς το προσφυγικό ο κ. Τσίπρας είπε πως «από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι μάχης με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ» επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί χωρίς την αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν την αλληλεγγύη στο ζήτημα αυτό "αλά καρτ".

Τσίπρας: Τι άλλαξε από το «Go Back κυρία Μέρκελ» μέχρι σήμερα  -Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

Μέρκελ: Οταν ήρθε ο Τσίπρας πρώτη φορά στο Βερολίνο ήταν αλλιώς

Η Καγκελάριος συμφώνησε ότι «πράγματι κλείνει ένας κύκλος» και σημείωσε: «Όταν ο κ. Τσίπρας ήρθε την πρώτη φορά στο Βερολίνο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη ανάμεσα μας».

Η Μέρκελ τόνισε ακόμη: «Γνωρίζω ότι ο ελληνικός λαός πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Οι Έλληνες έπρεπε να υποστούν επώδυνες μεταρρυθμίσεις» για να προσθέσει: «Δεν είναι το τέλος μιας μεταρρυθμιστικής περιόδου αλλά η αρχή μιας νέας κατάστασης. Η ανεργία έχει μειωθεί και θα προσπαθούμε να δημιουργούμε θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους».

Χειραψία Μέρκελ-Τσίπρα μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου -Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

Τσίπρας: «Ηρθατε σε μια πολύ διαφορετική Ελλάδα»

Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Καγκελάριο, ήρθε σε μια Ελλάδα πολύ διαφορετική από την Ελλάδα της προηγούμενης επίσκεψής της, το 2014. «Τότε η χώρα μας βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, με την οικονομία να παραπαίει, και την κοινωνία να υποφέρει και να αγωνιά. Με ένα εκατομμύριο ανέργους, παράλυτο κοινωνικό κράτος, διαλυμένες δομές προστασίας των πιο αδύναμων, και καμιά ουσιαστική ελπίδα ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά απέναντι σε μέτρα που ήταν πολλές φορές ακατανόητα, συχνά άδικα, κάποιες φορές αναποτελεσματικά και που δοκίμασαν την κοινωνική συνοχή. Σήμερα εξερχόμαστε από αυτήν την κρίση οριστικά. Με σοβαρές πληγές, που επουλώνουμε σταδιακά κρατώντας την κοινωνία όρθια και προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους», επισήμανε.

«Δεν ξεχνάμε τις αποζημιώσεις αλλά προχωράμε μπροστά»

«Οι σχέσεις των δύο χωρών μας πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές. Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες, ούτε αυτές που περάσαμε πρόσφατα, ούτε ξεχνάμε και τις δύσκολες αλλά απαράγραπτες εκκρεμότητες που μας άφησε η ιστορία, όπως είναι οι επανορθώσεις ή το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επικεντρωθούμε και θα επικεντρωθούμε παράλληλα και στο νέο πλαίσιο που έχουμε οικοδομήσει», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μέρκελ: Μας ενδιαφέρει να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα

«Η επίσκεψη μου έχει τον σκοπό ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να χρηματοδοτήσει την κατάσταση από τις αγορές και να μειωθεί η ανεργία . Η Ελλάδα μας ενδιαφέρει να σταθεί στα πόδια της και εκπονούμε μια ευρωπαϊκή ατζέντα και οι μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα δείχνουν εμπιστοσύνη» είπε η Καγκελάριος από την πλευρά της.

Ως προς το προσφυγικό παραδέχθηκε πως η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας δεν έχει υλοποιηθεί με τον τρόπο που θέλαμε όπως οι επιστροφές. «Θα εργασθούμε με την Ελλάδα για να βελτιωθούν κάποια σημεία της συμφωνίας. Συμφωνήσαμε σήμερα ότι για τους πρόσφυγες που δεν έρχονται από τη Συρία αλλά από άλλες χώρες δεν ισχύει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και προσπαθούμε να βρούμε άλλους τρόπους στήριξης».

Δείτε την συνέντευξη Τύπου Μέρκελ-Τσίπρα:

Η άφιξη Μέρκελ

Περίπου στις 18:00 η Ανγκελα Μέρκελ έφτασε την Ηρώδου του Αττικού.

Στα σκαλιά του μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την Ανγκελα Μέρκελ.

Με ένα θερμό φιλί και χαμόγελα, έδειξε ότι το «go back madame Merkel» ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος λίγο πριν τις 17:30. Την υποδέχθηκε ο επικεφαλής της εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών και ο Γερμανός πρέσβης, Γενς Πλότνερ. Η Καγκελάριος κατέβηκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι, και έπειτα από τις απαραίτητες χειραψίες, επιβιβάστηκε στο όχημα που την περίμενε, προκειμένου να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η άφιξη της Aνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Μέσω αυτοκινητοπομπής και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, περνώντας από μια «άδεια» Αθήνα, έφτασε ταχύτατα η Ανγκελα Μέρκελ στις 18:00, στο μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί την υποδέχθηκε στα σκαλιά, χαμογελαστός, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αντάλλαξε θερμό ασπασμό με την Γερμανίδα Καγκελάριο και ανέβηκαν μέχρι το κεφαλόσκαλο όπου στάθηκαν χαμογελαστοί για την καθιερωμένη φωτογραφία.

Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Αμέσως μετά μετέβησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όπου είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες. Μάλιστα είχαν και μια χαλαρή συζήτηση.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός της είπε πως έκανε μερικές αλλαγές στο γραφείο. «Εγώ θυμόμουν ότι το γραφείο ήταν εκεί» είπε ο Μέρκελ δείχνοντας ότι θυμόταν την διαρρύθμιση του πρωθυπουργικού γραφείου από την τελευταία της επίσκεψη, το 2014 επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.

Ο διάλογος Μέρκελ-Τσίπρα στις κάμερες

Τσίπρα και Μέρκελ, χαμογελαστοί μπαίνουν στο Μαξίμου -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας: Ερχεστε σε μια καλύτερη Ελλάδα

«Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης. Περάσαμε και μεταξύ μας αρκετές δυσκολίες αλλά κατορθώσαμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς και κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση αλλά και να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας την Μέρκελ.

«Πιστεύω ότι σήμερα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει σιγά-σιγά από την κρίση και μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος, μέρος της κρίσης, σε μέρος της λύσης. Αποτελεί μία σημαντική χώρα στον πυρήνα της ΕΕ και ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Προβάλουμε σταθερά την ανάγκη συνεργασίας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

«Βεβαίως έχουμε νέες προκλήσεις στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι παρά το γεγονός ότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, πιστεύω ότι έχουμε κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς. Απέναντι στην κοινή πρόκληση της ακροδεξιάς, όσοι πιστεύουμε στην Ευρώπη θα βρούμε λύσεις», σημείωσε.

«Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και είμαι βέβαιος ότι με την επίσκεψή σας κλείνει ένας δύσκολος κύκλος και ανοίγει μία νέα προοπτική», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Μέρκελ: Ευχαριστώ για όσα πέτυχε η Ελλάδα

Παίρνοντας το λόγο η Άνγκελα Μέρκελ, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη φιλοξενία, τονίζοντας: «Πέρασαν δύσκολα χρόνια. Εκείνο το οποίο καταφέραμε είναι να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και θα ήθελα να ευχαριστήσω για αυτά που πέτυχε η Ελλάδα και αυτά που έχει προσφέρει η Ελλάδα».

Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11
Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 12
Η Γερμανίδα Καγκελάριος στο Μαξίμου - -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι δύο αντιπροσωπείες Ελλάδος και Γερμανίας στο Μαξίμου -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Η αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ στους δρόμους της Αθήνας

This the #Merkel motorcade in an empty Athens. Strong police presence everywhere. Welcome Ms Merkel but there is no need for all this. pic.twitter.com/USklqLDDul

Στο Καβούρι θα μείνει η Μέρκελ

Η Καγκελάριος της Γερμανίας επέλεξε να διαμείνει σε ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταλύσει στο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι.

Δείπνο στον Πειραιά

Στις 20:00 ακολουθήσε δείπνο στον Πειραιά. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, παρέθεσε δείπνο προς τιμή της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο εστιατόριο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το οποίο βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και τα νότια προάστια.

Το δείπνο ήταν για 10 άτομα, ενώ ζητήθηκε μετά τις 17.00 να μην υπάρχουν άλλοι πελάτες στο μαγαζί.

Επιθυμία της Καγκελαρίου ήταν ένα όμορφο και ήσυχο μέρος και μάλιστα η πρόταση για το συγκεκριμένο μαγαζί δόθηκε από την γερμανική Πρεσβεία.

Το μενού περιλαμβάνει ψάρι και ελληνική κουζίνα.

Από νωρίς το μεσημέρι αστυνομικοί έχουν «χτενίσει» την περιοχή, ενώ η επιτήρηση ήταν διακριτική αλλά «ασφυκτική» καθόλη την διάρκεια του δείπνου.

Λόγω των μέτρων ασφαλείας, η Τροχαία έκλεισε την λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Μαρίνας Φλοίσβου όπως και την παραλιακή προς Πειραιά, από τις 19:00 (ενώ οι δύο ηγέτεςήταν ακόμη στο Μαξίμου) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων.

Δείτε φωτογραφίες:

Το πρόγραμμα της Μέρκελ την Παρασκευή

Στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές.

Στις 14.00 θα έχει συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.

Η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 21

«Παραλύει» η Αθήνα: Κλειστοί δρόμοι, αλλαγές στο μετρό

Αρκετή ταλαιπωρία έφερε ήδη στους πολίτες της πρωτεύουσας η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ. Η Αθήνα «παρέλυσε» καθώς έκλεισαν αρκετοί δρόμοι, σταθμοί του μετρό και θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Αναλυτικά:

Μετρό
Την Παρασκευή, ο σταθμός ΣΥΝΤΑΓΜΑ θα παραμείνει κλειστός από τις 08:30 έως τις 11:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Προαστιακός

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το πρόγραμμα των δρομολογίων του Προαστιακού Αθηνών, για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:

Την Παρασκευή 15:45-16:15:

Οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί

Οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί

Δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο

Την Παρασκευή λόγω της αναχώρησης της Μέρκελ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15.27 και 15.57 από «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ», καθώς και των 16.00 και 16.30 από το «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» προς «Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ».

Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί

Μέρκελ: Είναι ευγνώμων στον Τσίπρα -Δεν θα επηρεάσω τον Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 22

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ, με 2.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε υπηρεσία.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

  • Κέντρο Αθήνας

Μέχρι την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Μέχρι την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

  • Δήμος Πειραιά

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης - λόγω του δείπνου - στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Νεωρίων (από συμβολή με Ακτή Μουτσοπούλου) – δεξιά Τζαβέλλα – δεξιά Λ. Αλ. Παπαναστασίου – συνέχεια Λ. Β. Παύλου – συνέχεια Ακτή Κουντουριώτου – συνέχεια Ακτή Μουτσοπούλου (μέχρι τη συμβολή με οδό Νεωρίων), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

  • Δήμος Αμαρουσίου

Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα, στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μεχρί τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών. Επίσης στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρου: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ - Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-Nikos Libertas/Nick Paleologos / SOOC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Αλέξης Τσίπρας Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ