fbpx Μοσχαράκι κοκκινιστό της γιαγιάς | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μοσχαράκι κοκκινιστό της γιαγιάς

Μοσχαράκι κοκκινιστό της γιαγιάς
09|01|2019 | 12:13

Είναι ένα πλήρες πιάτο, οικογενειακό, από αυτά που νοσταλγούμε τις κρύες ημέρες. Comfort food!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι, σε κομμάτια
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 8 πατάτες
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Μοσχαράκι κοκκινιστό της γιαγιάς | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε χύτρα ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν
  • Αλευρώστε ελαφρά το κρέας και ροδίστε το καλά
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα σκόρδα -Ρίξτε τα στην κατσαρόλα
  • Προσθέστε φύλλο δάφνης και θυμάρι -Ρίξτε το λευκό κρασί
  • Προσθέστε το κονκασέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζεστό νερό και κλείστε τη χύτρα
  • Βράστε για μισή ώρα -Ανοίξτε τη χύτρα και προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες
  • Αφήστε να βράσει ακόμη μισή ώρα, τουλάχιστον
  • Ετοιμο και λαχταριστό!

Μοσχαράκι κοκκινιστό της γιαγιάς | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ