Ο πιο παχύσαρκος άνθρωπος του κόσμου έχασε 300 κιλά - Αλλά ξαναμπαίνει στο χειρουργείο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο πιο παχύσαρκος άνθρωπος του κόσμου έχασε 300 κιλά - Αλλά ξαναμπαίνει στο χειρουργείο [βίντεο]

Προ διετίας ο 34χρονος Μεξικανός ζύγιζε 596 κιλά! (Φωτογραφία: Newsroompost.com)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

300 ολόκληρα κιλά έχασε την τελευταία διετία ο πιο παχύσαρκος άνθρωπος του κόσμου, αλλά τώρα πρέπει να ξαναμπεί στο χειρουργείο για να σώσει τη ζωή του!

Ο 34χρονος Χουάν Πέντρο Φράνκο από το Άγουαςκαλιέντες του Μεξικό είχε χαρακτηριστεί τον Δεκέμβριο του 2016 ο «βαρύτερος άνθρωπος της υφηλίου», όταν ζύγιζε 596 κιλά – περίπου όσο επτά με οκτώ ενήλικες άνδρες-.

Ο Φράνκο ήταν πάντα υπέρβαρος, αλλά το περισσότερο βάρος του άρχισε να το παίρνει όταν μετά από ένα τροχαίο στην ύστερη εφηβεία του έπεσε σε κώμα και παρέμεινε καθηλωμένος στο κρεβάτι για αρκετό διάστημα. «Έσπασε το μισό κορμί μου. Τα πλευρά μου, το πόδι μου, τα πάντα», λέει.

Πέρυσι υποβλήθηκε σε μια σειρά επεμβάσεων για την απομάκρυνση του 75% του στομαχιού του κι έκτοτε κάνει αυστηρότατη δίαιτα με αποτέλεσμα να χάσει περίπου το μισό του βάρος, πέφτοντας στα 298 κιλά! Αλλά ακόμη κι έτσι ο κίνδυνος καρδιακής ανακοπής καραδοκεί ανά πάσα στιγμή κι έτσι θα πρέπει να ξαναμπεί κάτω από το νυστέρι ελπίζοντας να χάσει σταδιακά άλλα 140 κιλά.

Αν επιτευχθεί ο στόχος του, θα ζυγίζει γύρω στα 160 κιλά, περίπου το 28% του βάρους που είχε πιάσει προ διετίας.

O Φράνκο ελπίζει να πέσει στα 160 κιλά

Ήδη, πάντως, αισθάνεται τις ευεργετικές επιπτώσεις από την εντυπωσιακή απώλεια βάρους. «Πρώτα έκανα έξι με δέκα βήματα και μετά έπρεπε να καθίσω για να πάρω ανάσα. Τώρα μπορώ να κάνω πάνω από εκατό βήματα, ή ακόμη και δέκα σετ των 40 βημάτων. Είναι πρωτόγνωρο το αίσθημα για μένα, που έχω να βγω έξι χρόνια από το σπίτι μου», είπε στην μεξικανική εφημερίδα Milenio.

Ο Φράνκο είπε ακόμη ότι έχουν πέσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του κι ότι έχει μειώσει κατά πολύ τα φάρμακα που έπαιρνε για τον διαβήτη, την υπέρταση και την αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

«Τώρα παίρνω μόνον 12 χάπια το πρωί κι άλλα τόσα το βράδυ. Πρώτα έκανε μεγάλες δόσεις ινσουλίνης, αλλά τώρα μόνον 20 μονάδες», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ