Μέι: Στα μέσα Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το Brexit -Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Κόρμπιν - iefimerida.gr

Μέι: Στα μέσα Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το Brexit -Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Κόρμπιν

Η Τερέζα Μέι/ Φωτογραφία: AP- Alastair Grant
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit θα προγραμματιστεί για την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, αντιμέτωπη με διαφαινόμενη ήττα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε αναβάλει την ψηφοφορία, προκαλώντας αντιδράσεις. «Πολλά μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση. Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα», είπε η Μέι.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αντέδρασε καταθέτοντας πρόταση μομφής. Ομως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, διευκρινίζει ο Guardian, η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να επιτρέψει να συζητηθεί στο κοινοβούλιο η πρόταση μομφής. Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, η Μέι θα δείξει ότι φοβάται την ήττα και πως δεν έχει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου, σχολίαζαν πηγές των Εργατικών.

«Η Βουλή πρέπει να τελειώνει με τη ψηφοφορία και να προχωρήσει προκειμένου να εξετάσει τις ρεαλιστικές εναλλακτικές. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία λογική εξήγηση για αυτήν την καθυστέρηση, εκτός του… ότι η πρωθυπουργός δεν έχει πλέον τη στήριξη της κυβέρνησής της», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Κόρμπιν, αντιδρώντας στην κίνηση της Μέι να μεταθέσει την ψηφοφορία για τα μέσα Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Τζέρεμι Κόρμπιν Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ