Αυτό το παλτό Louis Vuitton 3.600 ευρώ της Μπριζίτ Μακρόν εξόργισε τα «Κίτρινα Γιλέκα» - iefimerida.gr

Αυτό το παλτό Louis Vuitton 3.600 ευρώ της Μπριζίτ Μακρόν εξόργισε τα «Κίτρινα Γιλέκα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Γαλλία βρισκόταν στους δρόμους και διαδήλωνε με τα «Κίτρινα Γιλέκα», η τιμή του παλτού της Μπριζίτ Μακρόν, το οποίο φόρεσε στην τελετή μνήμης της 11ης Νοεμβρίου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Στην τελετή για τα 100 χρόνια από τον Α’Παγκόσμιο Πόλεμο η πρώτη κυρία της Γαλλίας ήταν ντυμένη με τα πιο ακριβά ρούχα, προκειμένου να συνοδεύσει τους 70 ηγέτες που είχαν κληθεί στο Παρίσι. Το κόστος του παλτού της προκάλεσε σχόλια στο διαδίκτυο, έγινε θέμα στην γαλλική τηλεόραση και απασχολεί ως σήμερα πολιτικούς αναλυτές.

Αυτό το παλτό  Louis Vuitton 3.600 ευρώ της Μπριζίτ Μακρόν εξόργισε τα «Κίτρινα Γιλέκα» | iefimerida.gr 0


Πρόκειται για ένα υπέρκομψο παλτό Louis Vuitton, το οποίο κοστίζει 3.600 ευρώ!

Αυτό το παλτό  Louis Vuitton 3.600 ευρώ της Μπριζίτ Μακρόν εξόργισε τα «Κίτρινα Γιλέκα» | iefimerida.gr 1


Το θέμα φούντωσε το περασμένο Σάββατο με αφορμή τις ταραχώδεις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» που έκαψαν κυριολεκτικά το Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια, τους φόρους και την αύξηση των τιμών των καυσίμων.
Στην εκπομπή Les Terriens du samedi, ο δημοσιογράφος Yann Moix εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν για την τιμή του παλτού της.
«Στην τελετή της 11ης Νοεμβρίου φόρεσε ένα παλτό Vuitton 3 600 ευρώ. Η μάρκα του παλτού ξεπέρασε ακόμη και την μάρκα της Ιστορίας εκείνη την ημέρα! Αλλά είναι φυσικό να αγαπάει τόσο πολύ τα Vuitton, γιατί υπάρχουν πραγματικά πολύ στενοί δεσμοί μεταξύ Vuitton και Εμανουέλ Μακρόν».

Αυτό το παλτό  Louis Vuitton 3.600 ευρώ της Μπριζίτ Μακρόν εξόργισε τα «Κίτρινα Γιλέκα» | iefimerida.gr 2


Ο δημοσιογράφος Yann Moix άρχισε τότε, ειρωνικά, να απαριθμεί τους δεσμούς: «Ο Louis Vuitton εγκατέλειψε την επαρχία για να πάει στο Παρίσι σε ηλικία 16 ετών, όπως ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Louis Vuitton επίσης, όπως και ο Εμανουέλ Μακρόν λάτρευε να κάνει φιγούρα και είχε τόσο μεγάλη τέχνη σε αυτό που προσέγγισε τους μεγαλύτερους πολιτικούς της εποχής του». Και οι δύο άνδρες, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος, έζησαν σε πολιτικό περιβάλλον αλλά έχουν μια μεγάλη διαφορά: «Είναι η αντιγραφή: πολλοί μιμήθηκαν τον Louis Vuitton αλλά τον Μακρόν, πραγματικά, δεν μπορεί να τον μιμηθεί κανείς».
«Αλλά ας επιστρέψουμε στο παλτό των 3.600 ευρώ. Υπολόγισα ότι με 3.600 ευρώ μπορεί κάποιος να κατασκευάσει 720 κίτρινα γιλέκα. Και για να συνοψίσω τη σκέψη μου δεν βρισκόμαστε πια στο θέμα της βενζίνης [essence], αλλά της απαράδεκτης απρέπειας [indécence] ».

Η λατρεία της Μπριζίτ Μακρόν για τα πανάκριβα ρούχα Louis Vuitton έχει πράγματι αρχίσει να σκανδαλίζει και να εκνευρίζει τους Γάλλους. Η ίδια ισχυρίζεται ότι τα ρούχα είναι «δανεικά» και τα επιστρέφει στην διάσημη φίρμα και ότι στόχος της είναι να διαφημίσει ουσιαστικά ένα γαλλικό brand, αλλά κανείς δεν δείχνει να το πιστεύει. Οι υπερβολές της ενοχλούν, όπως με το ταξίδι στην Κίνα, στο οποίο φόρεσε τέσσερα διαφορετικά παλτά Louis Vuitton σε 24 ώρες!

Αυτό το παλτό  Louis Vuitton 3.600 ευρώ της Μπριζίτ Μακρόν εξόργισε τα «Κίτρινα Γιλέκα» | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ