Μακελειό με τουλάχιστον 50 νεκρούς και 70 τραυματίες στην Καμπούλ - iefimerida.gr

Μακελειό με τουλάχιστον 50 νεκρούς και 70 τραυματίες στην Καμπούλ

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας (Φωτογραφία: Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε συγκέντρωση στην Καμπούλ, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν.

Αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο καμικάζι ανατινάχθηκε σε αίθουσα δεξιώσεων ξενοδοχείου της αφγανικής πρωτεύουσας την ώρα που οι συγκεντρωμένοι γιόρταζαν το Έιντ Μιλάντ, μια ισλαμική γιορτή για τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ.

Heavy #explosion at Uranos wedding hall. #Kabul pic.twitter.com/EkSCgiVriF

«Η έκρηξη σημειώθηκε στο μέγαρο Uranus, όπου τελούνται γάμοι κι είχαν συγκεντρωθεί ουλεμάδες για να γιορτάσουν σήμερα τη γέννηση του Προφήτη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Καμπούλ Μπασίρ Μουτζάχιντ.

#Kabul#explosion
The #Afghan health ministry spokesperson Waheed majroh says 40 bodies and 80 injured were moved to hospitals after an explosion in #Uranuswedding hall#Afg pic.twitter.com/wpL1zHZTi9

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση την ευθύνη, αλλά το «Ισλαμικό Κράτος» της επαρχίας Χορασάν, έχει εξαπολύσει τους περασμένους μήνες επιθέσεις σε συγκεντρώσεις αμάχων στην Καμπούλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αφγανιστάν Καμπούλ έκρηξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ