Λέκκας μετά την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο»: Επικίνδυνες άλλες 7 παραλίες! - iefimerida.gr

Λέκκας μετά την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο»: Επικίνδυνες άλλες 7 παραλίες!

Κατολίσθηση στο Ναυάγιο (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποίηση για κατολισθήσεις σε τουλάχιστον επτά παραλίες των Επτανήσων έχει κάνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα επίφοβα σημεία, υποστηρίζοντας ότι και άλλες περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις.

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι 2 από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η “ζωνοποίηση” των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται», είπε.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο κ. Λέκκας είχε κάνει λόγο για «γεωδυναμικό φαινόμενο σε μια σεισμογενή περιοχή».

Μάλιστα, σημειώνει ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν ήδη επισημάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης κατολισθήσεων - καταπτώσεων σε ανάλογες περιοχές των Ιονίων Νήσων και του ελληνικού χώρου

Βίντεο-σοκ από την κατολίσθηση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ