Τσακαλώτος: «Θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσετε τις διώξεις για πλειστηριασμούς» - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: «Θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσετε τις διώξεις για πλειστηριασμούς»

Εκκληση Τσακαλώτου σε βουλευτές να ψηφίσουν «ναι» στις διώξεις / EUROKINISSI: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΓΟΥΡΗΣ

Σαφή αμηχανία έχει προκαλέσει στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον ασκεί σωματική βία στους συμβολαιογράφους και εμποδίζει τους πλειστηριασμούς.

Προκαλεί, κατά συνέπεια, αίσθηση το γεγονός ότι οι κυβερνώντες βουλευτές δεν έχουν αντιρρήσεις για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές και τους πλειστηριασμούς, αλλά ανησυχούν για τους «μπαχαλάκηδες» που κινδυνεύουν να συλληφθούν επειδή παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς κατοικιών!

Η «ζύμωση» του Ευκλείδη

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές που απειλούν να καταψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν στη Βουλή πως αν δεν περάσει η τροπολογία, υπάρχει κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση.

Κατά πληροφορίες του iefimerida, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την αντίρρησή τους με το περιεχόμενο της τροπολογίας, για την οποία άλλωστε ενημέρωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου - το οποίο συνεδρίασε και πάλι χωρίς ανακοινώσεις.

Το επιχείρημα για τον Λαφαζάνη

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν με το επιχείρημα ότι αν ψηφιστεί η διάταξη εναντίον όσων παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς, θα μπορεί κάθε συμβολαιογραφείο να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, και αυτό θα είναι αρνητικό για την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος. Οι ίδιοι βουλευτές εξέφρασαν επίσης την ανησυχία ότι «η αυτεπάγγελτη δίωξη θα κάνει ήρωες κάποιους σαν τον Λαφαζάνη, ο οποίος μπορεί να μπει στη Βουλή με αυτό το θέμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως η μάχη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της υλοποίησης του προγράμματος συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση των πλειστηριασμών.

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές επέμειναν πως δεν θέλουν να ψηφίσουν την τροπολογία απόψε στη Βουλή. «Αν δεν ψηφίσετε, θα πέσει η κυβέρνηση» ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Πολλοί από τους βουλευτές εξέλαβαν όσα είπε ο ΥΠΟΙΚ ως «έμμεσο εκβιασμό».

Ετσι, μετά από αυτό το παρασκήνιο κατέληξαν στο να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, η οποία θα γίνει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Τσακαλώτος: «Θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσετε τις διώξεις για πλειστηριασμούς» | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΟ

Ετσι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από τις 3.30 δίνουν εξηγήσεις στην -κεκλεισμένων των θυρών -συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να στηρίξουν την τροπολογία οι βουλευτές.

Τσακαλώτος: «Θα πέσει η κυβέρνηση αν δεν ψηφίσετε τις διώξεις για πλειστηριασμούς» | iefimerida.gr 1

Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κοντονής: «Δεν θα αφήσουμε τους τρελούς να ανοίγουν τα κεφάλια των συμβολαιογράφων»

Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων μπλοκάρουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

«Η διάταξη αυτή δεν συνδέεται με την πρώτη κατοικία αλλά την προστασία όσων κάνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Εδώ μπορεί να μπει ένας τρελός και να τους ανοίξει το κεφάλι. Δεν γίνεται να τους αφήσουμε απροστάτευτους από τη στιγμή που επιτελούν δημόσιο καθήκον» είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αφορούν τους μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι πήραν τα δάνεια εκατομμυρίων και οι οποίοι έφτιαξαν τις βίλες και έβγαλαν τα λεφτά έξω. Δεν συνδέεται αυτή η διάταξη με πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία. Δεν μπορούμε να έχουμε 2 μέτρα και δύο σταθμά για συμβολαιογράφους. Δηλαδή να ισχύει το αυτεπάγγελτο για όσους κάνουν φυσικούς πλειστηριασμούς και να μην ισχύει και να μένουν απροστάτευτοι όσοι κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» είπε, στρεφόμενος και προς το εσωτερικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ