Πουρές με μήλα και κυδώνια

Πουρές με μήλα και κυδώνια

Είναι ένας αλμυρός πουρές, παρότι γίνεται με φρούτα. Είναι το πιο σοφιστικέ και απολαυστικό πιάτο που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα κρέατα.

Υλικά για 6 άτομα

  • 1,2 κιλά κυδώνια (700 γραμμάρια σάρκα)
  • 6 μήλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
  • 1 ποτηράκι νερό
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα κυδώνια και τα μήλα
  • Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα
  • Ρίξτε τη ζάχαρη και το τζίτζερ σκόνη
  • Προσθέστε το βούτυρο, το νερό και λίγο αλάτι
  • Αν χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο, δεν χρειάζεται αλάτι
  • Ανάψτε τη φωτιά ζωηρά, βράστε για 30 λεπτά
  • Τα πρώτα 15 λεπτά με καπάκι, μετά, κοιτάξτε το νερό και βγάλτε το καπάκι
  • Οταν σερβίρετε βάλτε δύο κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.