Telegraph: Οργή για την αύξηση των εισιτηρίων στα μουσεία -Οι τουρίστες θα πληρώσουν το ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Telegraph: Οργή για την αύξηση των εισιτηρίων στα μουσεία -Οι τουρίστες θα πληρώσουν το ελληνικό χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους δεν περνάει απαρατήρητη στο εξωτερικό. Η βρετανική εφημερίδα Telegraph ήταν η πρώτη που έριξε τα βέλη της κατά της κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα υποχρεώνει τους τουρίστες να πληρώσουν για το χρέος της γι' αυτό και αυξάνει το αυξάνει δραστικά το εισιτήριο εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους». Κάπως έτσι ξεκινάει η επίθεση για να συνεχιστεί αναλόγως:

«Η αριστερή κυβέρνηση της χώρας, η οποία συμφώνησε στους όρους του τρίτου Μνημονίου τον περασμένο Αύγουστο, ισχυρίζεται πως η τιμή του εισιτηρίου για τα παγκοσμίως γνωστά εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης είναι πολύ χαμηλή. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει προκαλέσει οργή στη τουριστική βιομηχανία της χώρας. Τη στιγμή, μάλιστα, που πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχονται πως μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αύξηση από αυτή που αποφασίστηκε τώρα».

Κατά την εφημερίδα, αυτή η απόφαση υπαγορεύεται από την αδυναμία της χώρας να αποπληρώσει το χρέος της και δείχνει ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να ρίξει το βάρος εξ ολοκλήρου στους Έλληνες που με τη σειρά τους θα αναγκαστούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους και να υποστούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Το άρθρο ενημερώνει ότι η τουριστική κοινότητα στην Ελλάδα, μέσω του επίσημου οργανισμού τους, αντιδράει έντονα θεωρώντας πως αυτές οι αυξήσεις θα απομακρύνουν τους τουρίστες από τη χώρα. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όμως, εμμένουν στην απόφασή τους. Εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, αντιτείνει πως η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων δίνει μια ευθεία αντιστοίχηση με το επίπεδο τιμών της υπόλοιπης Ευρώπης.

Οι νέες τιμές θα εφαρμοστούν για τον περίοδο Απρίλιος-Νοέμβριος 2016, ενώ για την υπόλοιπη περίοδο έχει προβλεφθεί μια μείωση κατά 50 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει πως θα συλλέξει επιπλέον επτά με οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. Με την αύξηση, το εισιτήριο για να εισέλθει κάποιος τουρίστας στην Ακρόπολη ανεβαίνει από τα 12 ευρώ στα 20 ευρώ. Είναι ακριβότερα από όσα πληρώνει ένας τουρίστας για να περιηγηθεί στον Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο, αλλά φθηνότερο από όσα δίνει για να δει από κοντά το «Tower of London».

Για να καταλήξει το άρθρο: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μετακυλήσει το βάρος της βοήθειας στους τουρίστες. Είχε προηγηθεί η αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά κάτι που σημαίνει πιο ακριβές τιμές στα ξενοδοχεία και τα ρεστοράν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ακρόπολη εισιτήριο μουσεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ