Το χτύπημα που ετοίμαζε ο Ξηρός -Στόχος οι φυλακές Κορυδαλλού - iefimerida.gr

Το χτύπημα που ετοίμαζε ο Ξηρός -Στόχος οι φυλακές Κορυδαλλού

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί το απόγευμα ο Χριστόδουλος Ξηρός, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες στο κρησφύγετο του στην Ανάβυσσο, ενώ προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν σε αυτό.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο σπίτι, η Αντιτρομοκρατική εκτίμησε ότι το μέλος της 17Ν ετοιμαζόταν για μεγάλο χτύπημα, εξαιτίας του οπλοστασίου που εντόπισε μέσα στην οικία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την εξέταση των σημειώσεων, θεωρούν ότι πιθανός στόχος ήταν οι φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τόσο άλλα μέλη της 17Ν, όσο και άτομα που έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της φωτιάς. Αυτό προκύπτει από συνδυασμό στοιχείων από τις σημειώσεις, η εξέταση των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Μέχρι τώρα, καθώς οι έρευνες θα συνεχιστούν για ημέρες στο κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, έχουν βρεθεί ένα ρουκετοβόλο, τρία βλήματα RPG, ένα βαρέλι γεμάτο εκρηκτικά- το βάρος του μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 100 κιλά- εννιά καλάσνικοφ, από τα οποία τα δύο έχουν σκοπευτικά λέιζερ, τρία πιστόλια, δύο χειροβομβίδες και 30 πυροκροτητές.

Οπως προκύπτει, ο Ξηρός ήταν στην Ανάβυσσο από τον Ιούλιο. Πέρα από τη γυναίκα, την οποία αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. τον άνθρωπο που τον έκρυψε αλλά και αποτέλεσε σύνδεσμο με τους συνεργούς του, ψάχνει και έναν άνδρα, καθώς γείτονες ανέφεραν ότι είχαν δει τον Ξηρό μαζί με κάποιον άλλο, πέρα από τη γυναίκα στην οποία γίνεται αναφορά σε αρκετές μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ