Καταρρέει η εκεχειρία στην Ουκρανία -Εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, μία νεκρή στη Μαριούπολη - iefimerida.gr

Καταρρέει η εκεχειρία στην Ουκρανία -Εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, μία νεκρή στη Μαριούπολη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ουκρανία, η εκεχειρία έχει ήχο και νεκρούς. Εκείνο των όπλων και των εκρήξεων, που ακούγονται από το πρωί της Κυριακής στο Ντόνετσκ, απειλώντας την εξ' ορισμού εύθραυστη συμφωνία ανάμεσα στο Κίεβο και τους αυτονομιστές. Το βράδυ του Σαββάτου, εκρήξεις σημειώθηκαν στη Μαριούπολη, με αποτέλεσμα το θάνατο μίας γυναίκας.

Στα βόρεια του Ντόνετσκ ακούγονται από το πρωί της Κυριακής παρατεταμένες εκρήξεις, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι στον ουρανό υψώνεται μαύρος ουρανός. Οι εκρήξεις προέρχονταν από μια τοποθεσία κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις αν και το Ντόνετσκ παραμένει προπύργιο αυτονομιστών. Πηγές των ανταρτών αναφέρουν ότι το αεροδρόμιο έχει αδειάσει και η σύγκρουση επικεντρώνεται σε ένα κοντινό στρατόπεδο.

«Ακούστε τον ήχο της εκεχειρίας», είπε ειρωνικά ένας από τους αντάρτες. «Εκεί πέρα γίνεται κανονική μάχη», πρόσθεσε. Και στη Μαριούπολη όμως η κατάσταση δεν θυμίζει σε τίποτα την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κυβερνητικές δυνάμεις δέχτηκαν πυρά και ακολούθησε μάχη. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, το πρώτο θύμα μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός και τρεις κάτοικοι της πόλης τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το δήμαρχο της Μαριούπολης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις εκεχειρία Ντονέτσκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ