Oλοι μας ξέρουμε να τηγανίζουμε φαγητά. Μπορεί να μην είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, είναι όμως εύκολος, γρήγορος και κάνει κάθε φαγητό πεντανόστιμο.
Συνήθως, μετά το τηγάνισμα βάζουμε το καυτό τηγάνι, στο νεροχύτη και ρίχνουμε κρύο νερό.
Ακούμε τότε αυτό το τσιρτσίρισμα που κάνει το νερό, σαν να βράζει και να πετάγεται.
Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι από εμάς και μια τέτοια συνήθεια μπορεί να καταστρέψει το τηγάνι μας, ακόμη κι αν είναι πολύ ακριβό.
Το να βάλεις ένα τηγάνι με το οποίο έχεις μόλις μαγειρέψει και είναι ακόμη ζεστό, κάτω από κρύο νερό, προκαλεί κάτι που ονομάζεται θερμικό σοκ.
Διαβάστε τι προκαλεί θερμικό σοκ στο τηγάνι στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο