Πώς είναι η ζωή σε μια απομονωμένη αγροικία στην Τοσκάνη, χωρίς ρεύμα: Δύο Βρετανοί το τόλμησαν και περιγράφουν - iefimerida.gr

Πώς είναι η ζωή σε μια απομονωμένη αγροικία στην Τοσκάνη, χωρίς ρεύμα: Δύο Βρετανοί το τόλμησαν και περιγράφουν

Πώς είναι η ζωή για μια οικογένεια σε μια απομονωμένη αγροικία στην Τοσκάνη;
Πώς είναι η ζωή για μια οικογένεια σε μια απομονωμένη αγροικία στην Τοσκάνη; /Φωτογραφία: Airbnb
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς είναι η ζωή σε μια απομονωμένη αγροικία στην Τοσκάνη χωρίς ηλεκτρικό;

Η 29χρονη Σοφί και ο 35χρονος Τζορτζ περιγράφουν την ζωή τους στην 800 ετών αγροικία που ανακαινίζουν στην Τοσκάνη, στην εκπομπή «New Lives in the Wild».

Η Σοφί, με καταγωγή από το Σόμερσετ της Αγγλίας, αποκάλυψε ότι άρχισε να υποφέρει από καταθλιπτικά επεισόδια στην εφηβεία και πως δεν είχε ωορρηξία λόγω άγχους, από τότε που μετακόμισε στο Λονδίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα άλλαξαν όμως όταν αποφάσισε να πάει στην Ιταλία, όπου και γνώρισε τον Τζορτζ, ο οποίος ήθελε να ανακαινίσει την αγροικία που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του. Πλέον το ζευγάρι ζει μια ευτυχισμένη ζωή με τις δυσκολίες της βέβαια, αλλά έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον 5χρονο Κάγιο και την 3χρονη Ίντια.

Η κατάθλιψη της Σοφί

Η Σοφί παραδέχτηκε στην εκπομπή του Channel 5 πως άρχισε να παλεύει με την κατάθλιψη από νεαρή ηλικία. «Όταν ήμουν έφηβη ή και νωρίτερα, δεν ξέρω ποιος ήταν ο καταλύτης, αλλά κλείστηκα στον εαυτό μου και πραγματικά πάλευα με την κατάθλιψη και το αίσθημα του ανήκειν» εξήγησε. «Ένιωθα να μην ταιριάζω πουθενά. Δεν το αντιμετώπισα σωστά μέχρι τα 17, 18 μου. Τότε ήταν που ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη και χρειαζόμουν μια αλλαγή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σοφί πίστευε ότι η μετακόμιση στο Λονδίνο θα ήταν το αντίδοτο στην κατάθλιψή της και θα της παρείχε μια διέξοδο. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε να συμβαδίσει με τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. «Ίσως δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο άγχος προκαλούσε ακόμη και στο σώμα μου. Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο, δεν είχα σχεδόν καθόλου έμμηνο ρύση» είπε στην εκπομπή.

«Ο γιατρός τότε μου είπε: ‘Δεν μπορώ να δω τίποτα κακό σε σένα, ίσως απλά δεν έχεις ωορρηξία, αν θέλεις να κάνεις παιδί, έλα ξανά όταν θα είσαι έτοιμη και θα σου δώσω κάποια φάρμακα’. Κάτι το οποίο ήταν πραγματικά, πραγματικά απογοητευτικό» πρόσθεσε η Σοφί.

Η απόφαση ζωής για το καλό της υγείας της

Όταν όμως αποφάσισε να αλλάξει ζωή και πήγε να εργαστεί εθελοντικά για ένα διάστημα στην φάρμα, διαπίστωσε πως είχε βρει το μέρος όπου ανήκε αμέσως μόλις πάτησε το πόδι της εκεί. «Όταν ήρθα εδώ ένιωσα πως αυτό ήταν που πάντα ήθελα να κάνω, αλλά δεν ήξερα ότι υπήρχε. Μου έδωσε την αίσθηση του ανήκειν» είπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κληρονομώντας μια αγροικία

Όσο για τον Τζορτζ, ο οποίος μεγάλωσε στο Νόργουιτς, παραδέχτηκε ότι δεν έβρισκε ενδιαφέροντα όσα μάθαινε στο σχολείο και τα παράτησε μετά τις εξετάσεις. «Δεν ήμουν ικανοποιημένος, δεν είμαι ακαδημαϊκός άνθρωπος». Ήθελε να δοκιμάσει να είναι αυτάρκης, μετά από ένα βιβλίο που είχε διαβάσει.

Η ορεινή αγροικία
Η ορεινή αγροικία

Έχοντας κληρονομήσει το αγροτόσπιτο από τον πατέρα του, μετακόμισε εκεί όταν ήταν 18 ετών. «Πήρα συνειδητά την απόφαση να έρθω εδώ με έναν στόχο, έναν σκοπό» είπε στην εκπομπή. «Θυμάμαι ότι ήθελα να καθίσω σε ένα σκοτεινό σπίτι χωρίς ηλεκτρικό και να νιώσω το σπίτι και την μοναξιά του».

Προκειμένου να βγάλει χρήματα, ο Τζορτζ άρχισε να διοργανώνει εκδηλώσεις κάμπινγκ γύρω από το αγροτόσπιτο, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν χρήματα και άρχισε να παίρνει εθελοντές για να βοηθήσει στην ανακαίνιση των κατοικιών στη φάρμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι γνώρισε τη Σοφί, η οποία είχε εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο για να ταξιδέψει στον κόσμο προκειμένου να βρει ένα μέρος που θα ένιωθε ότι ανήκε κάπου.

Εργασίες ανακαίνισεις στην αγροικία

Από τότε που έγιναν ζευγάρι και απέκτησαν παιδιά, ανακαινίζουν το κεντρικό κτίριο της αγροικίας, όπου τα δύο παιδιά τους κοιμούνται στο κυρίως υπνοδωμάτιο και εκείνοι στο διάδρομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπαν στην εκπομπή, επιπλώσανε το σπίτι τους με πολλά ανακυκλωμένα αντικείμενα και έπιπλα που βρήκαν «στην άκρη του δρόμου», με την Σοφί να σημειώνει πως η πρακτικότητα έρχεται πρώτη και δεύτερη η αισθητική.

Το ζευγάρι είναι απόλυτα ικανοποιημένο με τη ζωή του στο αγρόκτημα και βασίζεται στη βοήθεια ενός ντόπιου ονόματι Φράνκι, ο οποίος ζει μια ώρα μακριά, για να τους μάθει να χρησιμοποιούν τα μελίσσια και να πουλάει το μέλι τους, βγάζοντας έτσι επιπλέον χρήματα.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής εντυπωσιάστηκε από την αποφασιστικότητα του ζευγαριού, αν και δεν δίστασε να ρωτήσει πώς θα μπορούσαν να συνδυάσουν την οικογένειά τους με τα δύο τους παιδιά με αυτό το μνημειώδες έργο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε το ζευγάρι, προσπαθούν να συμπεριλάβουν τα παιδιά τους σε όλες τις δραστηριότητες της φάρμας, από την στερέωση της στέγης μέχρι τη φροντίδα του κήπου.

Για έξτρα χρήματα νοικιάζουν το σπίτι μέσω Airbnb

Προκειμένου πάντως να βγάλουν έξτρα χρήματα, το ζευγάρι νοικιάζει το ένα από τα κτίρια μέσω Airbnb σε όσους θέλουν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία. Η κατοικία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 10 άτομα, ωστόσο προειδοποιούν τους επισκέπτες για το τι θα ζήσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν, το σπίτι είναι εντελώς εκτός δικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο, ένα μικρό φωτοβολταϊκό ηλιακό σύστημα παρέχει περιορισμένη ηλεκτρική ενέργεια για τα φώτα, τις μικρές συσκευές και το WIFi. Δεν υπάρχει ψυγείο ή πλυντήριο ρούχων λόγω της περιορισμένης ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται από τις μπαταρίες.

Θα άλλαζαν τη ζωή τους με αυτή σε ένα διαμέρισμα;

Όπως λέει το ζευγάρι στην εκπομπή: «Βρισκόμαστε στην αρχή του ταξιδιού μας, υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε και που μπορούμε να μάθουμε και θα ήταν καταπληκτικό να εμβαθύνουμε σε αυτό και να διδάξουμε όσα μαθαίνουμε σε άλλους ανθρώπους και στα παιδιά».

Κλείνοντας, λένε: «Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε για πάντα. Είμαστε ευγνώμονες και προνομιούχοι που μπορούμε να ζούμε έτσι τη ζωή μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τοσκάνη αγροικία φάρμα απομόνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ