Το μενού που θα σερβιριστεί στη δεξίωση των Βερσαλλιών προς τιμήν του Καρόλου-Ποιο φαγητό απαγόρευσε και γιατί - iefimerida.gr

Το μενού που θα σερβιριστεί στη δεξίωση των Βερσαλλιών προς τιμήν του Καρόλου-Ποιο φαγητό απαγόρευσε και γιατί

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα
Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα /Φωτογραφία: AP Photo/Alastair Grant

Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιούν από σήμερα (20/9) ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, μετά την αναβολή του ταξιδιού τους τον Μάρτιο.

Το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την Πρώτη Κυρία, Μπριζίτ.

Το βράδυ της Τετάρτης θα παρακαθίσουν σε επίσημο γεύμα στο Παλάτι των Βερσαλλιών, στο πλαίσιο μιας λαμπερής δεξίωσης στην Αίθουσα των Κατόπτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος δεν άφησε τίποτα στην τύχη, ούτε το μενού που θα σερβιριστεί στο δείπνο. Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς της Βρετανίας παρείχε στους Γάλλος μια αυστηρή λίστα με γαστρονομικές απαιτήσεις, στην οποία απαγορεύεται ρητά το φουά γκρα.

Ακόμη, από το μενού βγήκε το σπαράγγι, που ήταν στο μενού τον Μάρτιο, καθώς πλέον είναι εκτός εποχής.

Αντίθετα, το μενού θα περιλαμβάνει πιάτα με μανιτάρια, που αρέσουν πολύ στον Κάρολο και την Καμίλα, καθώς «τους θυμίζουν την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β'», σύμφωνα με πηγή της γαλλικής κυβέρνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin «μαέστροι κουζίνας» Yannick Alléno, Anne-Sophie Pic και Pierre Hermé ολοκλήρωσαν ένα μενού που εστάλη στο Λονδίνο για έγκριση.

Όλοι είναι γνωστοί για τη χρήση φουά γκρα στη μαγειρική τους, με τον pastry chef Mr Hermé να το χρησιμοποιεί ακόμη και στα σοκολατένια μακαρόν του.

«Ο βασιλιάς έχει απαγορεύσει το φουά γκρα από τις κατοικίες του στη Βρετανία, οπότε δεν υπήρχε πιθανότητα να το φάει στη Γαλλία», είπε η πηγή.

Το φουά γκρα θεωρείται ότι παρασκευάζεται με τη βία, καθώς ταΐζουν πάπιες ή χήνες μέχρι να διογκωθούν τα συκώτια τους.

«Δεν θέλει ούτε σπαράγγια εκτός εποχής, γιατί η μεταφορά τους είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, αλλά θα υπάρχει ένα γκρατέν μανιταριού, το οποίο ήταν αγαπημένο της βασίλισσας Ελισάβετ», τόνισε η ίδια πηγή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού του επίσημου δείπνου προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου

Το μενού στις Βερσαλλίες θα είναι το εξής:

  • Ορεκτικό: Μπλε αστακός και καβούρι με φρέσκα αμύγδαλα και μέντα (Από την Anne-Sophie Pic, τη μοναδική Γαλλίδα σεφ με τρία αστέρια Michelin)
  • Κυρίως πιάτο: Κοτόπουλο μπρεζέ με καλαμπόκι και γκρατέν μανιτάρια πορτσίνι (Από τον Yannick Alléno)
  • Τυριά: Comté 30 μηνών, Stilchelton English blue
  • Επιδόρπιο: Isfahan περσικό μακαρόν (Η πουτίγκα με την υπογραφή του Pierre Hermé είναι εμπνευσμένη από την αρχαία πόλη του Ιράν και περιέχει ροδόνερο, raspberries και λίτσι).
Η Αίθουσα των Κατόπτρων στις Βερσαλλίες
Η Αίθουσα των Κατόπτρων στις Βερσαλλίες / Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρασιά, που κοστίζουν πάνω από 400 λίρες το μπουκάλι, θα είναι επίσης στο μενού στη δεξίωση στις Βερσαλλίες.

Στο δείπνο θα παραβρεθούν και 150 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών Charlotte Rampling, Kristin Scott Thomas και Catherine Deneuve.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ