Η γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων στην Κίνα- Κόστισε 20 δισ. και χρειάστηκαν 9 χρόνια για να ολοκληρωθεί [βίντεο] - iefimerida.gr

Η γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων στην Κίνα- Κόστισε 20 δισ. και χρειάστηκαν 9 χρόνια για να ολοκληρωθεί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εγκαινίασε επίσημα τη μακρύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου, εννέα χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής της.

Πρόκειται για μια γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο (HKZM), ένα γιγαντιαίο έργο, που κατασκευάστηκε πάνω από το νερό στο Δέλτα του ποταμού Περλ στη νότια Κίνα. Το κόστος κατασκευής ανήλθε περίπου στα 20 δισ.. δολάρια, σύμφωνα με το BBC.
Ο Κινέζος πρόεδρος παρευρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στo Τζουχάι μαζί με τους κυβερνήτες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Η γέφυρα, που θα περιορίσει τη διάρκεια της διαδρομής από το Τζουχάι στο Χονγκ Κονγκ από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά, αποτελεί ένα κολοσσιαίο δημιούργημα.

Η ποσότητα του χάλυβα από τον οποίο είναι κατασκευασμένη αρκεί για την ανέγερση 60 πύργων του Άιφελ, ενώ το τσιμέντο που έχει χρησιμοποιηθεί φθάνει για να οικοδομηθούν 22 ουρανοξύστες.

Η νέα γέφυρα μπορεί να αντέξει σεισμούς μεγέθους 8 βαθμών και σούπερ τυφώνες ενώ έχει χτιστεί για να αντέξει έναν αιώνα λειτουργίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέφυρα Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ