Η πόλη κάτω από την πόλη, οι υπόγειες στοές της Αθήνας -Θρύλοι και αληθινές ιστορίες - iefimerida.gr

Η πόλη κάτω από την πόλη, οι υπόγειες στοές της Αθήνας -Θρύλοι και αληθινές ιστορίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωτεύουσα είναι γεμάτη από σήραγγες μεταφοράς υδάτων, γαλαρίες ορυχείων, μεταλλείων, λατομείων, φρέατα (πηγάδια) εξαερισμού, μυστικές στοές ασφαλούς διαφυγής παλαιών κτιρίων (σπιτιών, κάστρων, εκκλησιών), τούνελ στρατιωτικών καταφυγίων και οχυρών, κατακόμβες, υπόγειους χώρους ταφής, κρύπτες, οστεοφυλάκια, και κάθε είδους υπόγειες εγκαταστάσεις.

Μια πόλη κάτω από την πόλη η οποία συνοδεύεται από δεκάδες θρύλους, αλλά και πραγματικά ιστορικά γεγονότα, όπως το σχέδιο των ανταρτών του ΕΛΑΣ να τινάξουν το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», μέσω των στοών από κάτω του, που τότε ήταν έδρα του επιτελείου του στρατηγού Ρόναλντ Σκόμπι και του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Τελικά η επιχείρηση θα σταματήσει με εντολή του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ. Στο ξενοδοχείο θα καταλήσει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Δείτε το παραπάνω βίντεο με την... πόλη κάτω από την πόλη και διαβάστε λεπτομέρειε, θρύλους αλλά και πραγματικά ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με αυτό το δίκτυο υπόγειων στοών στην ανάρτηση: Η... πόλη κάτω από την πόλη -Το δίκτυο με τις υπόγειες στοές της Αθήνας, οι μυστικές είσοδοι που καλύπτονται απλά με ένα... καπάκι του iefimerida.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπόγειες στοές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ