Πώς η φωτιά έφθασε από το Νταού Πεντέλης στο Μάτι [χάρτης] - iefimerida.gr

Πώς η φωτιά έφθασε από το Νταού Πεντέλης στο Μάτι [χάρτης]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πρίν από τις 5, στην περιοχή του Νταού Πεντέλης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν επικεντρωμένες στην μεγάλη φωτιά στην Κινέτα.

Και όπως λένε οι έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, αν δεν προλάβεις την φωτιά στα πρώτα λεπτά, μετά γίνεται ανεξέλεγκτη. Ετσι έγινε και με την φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη και μέσα σε λίγη ώρα, έφθασε στον Νέο Βουτζά. Μια κατάφυτη περιοχή που γρήγορα έγινε παρανάλωμα του πυρός και όπου με την βοήθεια των δυνατών ανέμων, ήταν πλέον αδύνατο να αντιμετωπιστεί. Αργά το απόγευμα, η φωτιά ξεπέρασε τον Νέο Βουτζά και οι δυτικοί άνεμοι, οδηγούσαν το μέτωπο της φωτιάς προς το Μάτι. Η φωτιά, γύρω στις 9 το βράδυ, πέρασε το όριο της λεωφόρου Μαραθώνος και άρχισε να μπαίνει στα σπίτια στο Μάτι. Κανένας δέν έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ