Ο καιρός τρελάθηκε;- Η ερμηνεία του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου - iefimerida.gr

Ο καιρός τρελάθηκε;- Η ερμηνεία του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οχι δεν ζούμε πρωτοφανή γεγονότα, έχουν ξανασυμβεί. Και σύντομα το φθινόπωρο θα πάρει τέλος, λέει ο Γιάννης Καλλιάνος στο iefimerida.

Για όσους αναρωτιούνται αν ζούμε την κλιματική αλλαγή και πιστεύουν οτι οι φθινοπωρινές μπόρες είναι πρωτοφανείς, ο Γιάννης Καλλιάνος απαντά όχι. «Αυτή είναι μια κακοκαιρία που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Όπως για παράδειγμα στις 4 Ιουνίου του 2011 που είχαμε καταστροφικές καταιγίδες στην Χαλκιδική και πολλά πλημμυρικά φαινόμενα στα Νέα Μουδανιά. Οι καταιγίδες τότε είχαν προκαλέσει και προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών που βρέθηκαν σε αυτές τις περιοχές. Στις 14 Ιουνίου του 2011 επίσης είχαμε ισχυρή καταιγίδα στο Μενίδι που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα, ενώ και πέρυσι στις 4 Ιουνίου, μια πολύ έντονη καταιγίδα μαζί με χαλαζόπτωση προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές κεντρικές οδούς της Αττικής». Συμπέρασμα. Τέτοια φαινόμενα δεν είναι συνηθισμένα αλλά δεν είναι και πρωτοφανή. Και η συνέχεια; Ετσι θα είναι όλο το καλοκαίρι; Οχι απαντά ο Γιάννης Καλλιάνος. «Τα επόμενα δύο 24ωρα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για πολύ έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες ενδεχομένως σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν πλημμύρες. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι μπόρες, οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρότατες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά τμήματα και αργότερα και σε περιοχές του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει 2 ημέρες, ίσως λίγο παραπάνω. Φαίνεται ομως ότι από την Πέμπτη σταδιακά, θα αποτελέσει παρελθόν. Δηλαδή θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αφού θα εντοπίζονται μόνο στα Δυτικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τάση προς την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας να επικρατήσει γενικά καλός καιρός με κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Όμως ο κύριος όγκος των φαινομένων φαίνεται ότι σταδιακά θα εξασθενήσει από την Πέμπτη το μεσημέρι και στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετεωρολόγος ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ